Με την πλάτη στον τοίχο…

To Mαρόκο νίκησε για τρίτη φορά στην ιστορία του σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 1986 επικράτησε της Πορτογαλίας, το 1998 της Σκωτίας και το 2022 του Βελγίου! Τρεις νίκες, δεν είναι και πολλές, για να τις θυμάσαι! Στη Ντόχα πάντως νίκησε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και μάλιστα διαβάζοντας τέλεια το μάθημα που έδωσε το κακό Βέλγιο στον εξαιρετικό Καναδά της πρεμιέρας (νίκη 1-0).

Και μάλιστα η ισχυρή κοινότητα του Μαρόκου στις Βρυξέλλες (υπάρχει δυναμικά κινούμενη και στο Μόλενμπεκ) τα έκανε γης μαδιάμ.

Πανηγυρισμοί με επεισόδια. Σύνηθες σκηνικό στους δρόμους. Απρόσμενη εξέλιξη ακόμη και για την εν υπνώσει κινούμενη βελγική αστυνομία.

Την ώρα που η γεμάτη ταλέντο, αλλά αποτυχίες διάκρισης σε μεγάλες διοργανώσεις ομάδα του Μαρτίνεθ προσπαθούσε και πάλι να καταλάβει γιατί είχε λιγότερο πάθος από την αντίπαλό της και γιατί δεν έκανε παρά την πίεσή της για να ισογφαρίσει κλασικές ευκαιρίες. Τιο να σου κάνει και ο ξαφνικά βασικός Αζάρ. Ο Εντέν. Πέρασαν τα χρόνια. Τι να σου κάνει και ο… “γηρασμένος” Ντε Μπρόινε. Οι πάσες του απέχουν παρασάγγας από τις πάσες διαβήτη στο Μάντσεστερ. Άλλη ομάδα. Άλλοι συμπαίκτες. Μυρίζει αδικαιολόγητος κορεσμός στους “κόκκινους διαβόλους”.

Και τώρα; Τι γίνεται τώρα για την τρίτη παγκόσμια δύναμη του 2018 και μόνιμη στο Νο1 παγκοσμίως από το 2015 έως το 2018; Ο αποκλεισμένος Καναδάς αντιμετωπίζει το Μαρόκο των 3 βαθμών την τελευταία αγωνιστική, την ώρα που το Βέλγιο των 3 βαθμών θέλει μόνο νίκη απέναντι στην πρωτοπόρο Κροατία των 4 πόντων σε δυο ματς για να μην αποχαιρετήσει πρόωρα τη διοργάνωση, στη μεγαλύτερη αποτυχία της παρέας του Ντε Μπρόινε τα τελευταία χρόνια!

Δεν είναι και απίθανο να συμβεί. Το Βέλγιο είναι με την πλάτη στον τοίχο και ψάχνει την πιο ηχηρή αντίδραση επί Μαρτίνεθ. Α και η… περιλάλητη κούπα αγνοείται…

Keywords
Τυχαία Θέματα