Με την αύρα του Τουρέ... (Video)

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 5-0 σε μία μέρα που η “ερυθρόλευκη” γιορτή είχε αρχίσει με την άφιξη του Γιάγια Τουρέ. Ο τελευταίος κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος της αναμέτρησης και μαζί με τους συμπαίκτες του αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της ομάδος, οι οποίοι λίγες ώρες νωρίτερα είχαν πάει στα γραφεία του συλλόγου για να τον υποδεχθούν.

Το σύνολο του Μαρτίνς κυριάρχησε στο παιχνίδι πετυχαίνοντας
πέντε γκολ, χωρίς ο ΠΑΣ Γιάννινα να δημιουργήσει κάποια ιδιαίτερη φάση στο ματς. Η μεγαλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων ήταν το δοκάρι του Μυστακίδη στο 75', με την μπάλα να χτυπάει πρώτα στο πόδι του Μιράντα και να αλλάζει πορεία, πριν σταματήσει στο αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη.

Εξαιρετική απόδοση για ακόμα ένα παιχνίδι η μεσοεπιθετικοί του Ολυμπιακού, σε αντίθεση με αυτούς του ΠΑΣ...

Τα αρχικά πλάνα

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με δύο αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα των “ερυθρολεύκων”. Ο Φετφατζίδης πήρε τη θέση του Χριστοδουλόπουλου στο αρχικό σχήμα και ο Μεριά αυτή του Μιράντα. Ο Γιαννιώτης κάθισε κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ελαμπντλαουί, Μεριά, Βούκοβιτς και Τσιμίκα. Μπουχαλάκης και Καμαρά τα δύο αμυντικά χαφ με τον Φορτούνη μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Ποντένσε και Φετφατζίδης στα δύο άκρα με τον Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 και ο ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε τον Βελλίδη στη θέση του τερματοφύλακα, τον Αποστολόπουλο στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Κακουμπά στο αριστερό και τους Τζημόπουλο, Μιχαήλ ανάμεσα τους. Λίλα και Κάστρο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Νικολιάς δεξιά, ο Κούζικ αριστερά και ο Κρίζμαν πίσω από τον Ξυδά.

Διπλός σε επτά λεπτά

Από την αρχή του αγώνα ο Ολυμπιακός έδειξε την πρόθεση του να πιέσει ψηλά και να προσπαθήσει από τα πλάγια να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Ωστόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Βελλίδη και επιδίωκε να βγει μπροστά με την πρώτη μπαλιά, αλλά και εδώ τα σχέδια δεν έγιναν πράξη, καθώς οι “ερυθρόλευκοι” δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν.

Αν και οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν την κατοχή δεν είχαν χώρους για να αναπτυχθούν όπως επιθυμούσαν. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ, κάτι που τελικά έκαναν στο 33' μετά από υπέροχη μπαλιά του Καμαρά και την κεφαλιά του Ελαμπντελαουί. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο άσχημα για τον Πετράκη και την ομάδα του, καθώς ο Ξύδας αποχώρησε τραυματίας στο 34' και στο 40' ο Φορτούνης μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής σε χέρι του Τζημόπουλου.

Ο ΠΑΣ σπατάλησε ένα ημίχρονο χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία, με τον Γιαννιώτη να έρχεται λίγες φορές σε επαφή με την μπάλα.

Είχε ρυθμό και γκολ

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με το πόδι στο γκάζι, καθώς στο 14ο δευτερόλεπτο είχε δοκάρι σε κοντινό σουτ του Φετφατζίδη. Η υπεροχή των “ερυθρολεύκων” συνεχίστηκε και στο 55' ο Ποντένσε συνδύασε την εξαιρετική του εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, με γκολ. Η πίεση στα καρέ του Βελλίδη συνεχίστηκε με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να πραγματοποιεί δύο εξαιρετικές επεμβάσεις και να μην επιτρέπει στον Γκερέρο να χριστεί σκόρερ ούτε στο 59', ούτε στο 63'.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά, αλλά -κυρίως- η παρουσία του Καμαρά δέσποζε στη μεσαία γραμμή, καταστρέφοντας το παιχνίδι των αντιπάλων του. Τα μακρινά σουτ των παικτών του Πετράκη δεν ανησύχησαν τον Γιαννιώτη.

Το σύνολο του Μαρτίνς συνέχισε καλό ρυθμό στο παιχνίδι του, με τον Χριστοδουλόπουλο και Νάτχο να βοηθούν μετά την είσοδο τους στην αναμέτρηση. Στην αντίπερα... όχθη οι φιλοξενούμενοι τις περισσότερες φορές σε θέση άμυνας όποτε ανοίχτηκαν τα βρήκαν σκούρα, όπως τη φάση του 90', ίταν ο Γκερέρο πήρε την μπάλα από τη μεσαία γραμμή, έφτασε απέναντι από τον Βελλίδη και με πλασέ έγραψε το 4-0. Αν και πολλοί περίμεναν πως αυτό θα ήταν το τελικό σκορ, ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μεριά με κοντινό σουτ έγραψε το 5-0.

Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριά)
Κάρτες: Τσιμίκας - Ξυδας, Τζημόπουλος, Λίλα
Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς (57' Μιράντα), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (74' Νάτχο), Καμαρά, Φετφατζίδης, Φορτούνης (71' Χριστοδουλόπουλος), Ποντένσε, Γκερέρο.
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κακούμπα, Κάστρο, Λίλα (77' Σιόντης), Νικολιάς (74' Βιντάλ), Κούζικ, Ξύδας (34' Μυστακίδης), Κρίζμαν
Keywords
Τυχαία Θέματα