Με τεσσάρα ο ΠΑΣ στους «8»!

Με εμφατικό τρόπο και τον Κόντε σε τρομερά κέφια, ο ΠΑΣ νίκησε τον Λεβαδειακό με 4-0 και βρέθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Πολύ καλός και ο Βιδάλ.

Μετά την ήττα του ΠΑΣ στο πρώτο μεταξύ τους ματς για το Κύπελλο, όπου ο Λεβαδειακός είχε νικήσει με 1-0, οι Ηπειρώτες ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη με πάνω από ένα γκολ για να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τον αγώνα με 3-4-1-2. Περιστερίδης, Κόντε, Μπέτρα, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος,
Βιδάλ. Γαρουφαλιάς, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος και Γιάκος ήταν οι 11 εκλεκτοί του Γιάννη Πετράκη.

Από την άλλη η εντεκάδα του Λεβαδειακού απαρτιζόταν από τους Σωτηρίου, Τριποτσέρη, Ντιόγκο, Καλτσα, Μητρόπουλο, Σουμπίνιο, Αντιλέχου, Μπελγκαζουανί, Φαβάρο και Γιακουμάκη με παράταξη 4-2-3-1.

Δυναμικό ξεκίνημα και για τους δύο αλλά τα γκολ ο ΠΑΣ

Το ματς ξεκίνησε δυναμικά με τον ΠΑΣ να μπαίνει με διάθεση να πάρει τον έλεγχο από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης. Μόλις στο 5’ μετά από στημένη φάση, ο Σκόνδρας βρέθηκε σε θέση βολής και απείλησε τον Σωτηρίου, ωστόσο η φάση ήταν ως μη γεννώμενη, καθώς ο βοηθός υπέδειξε τον ποδοσφαιριστή σε θέση οφσάιντ. Ο Λεβαδειακός παρά τη διάθεση του να κλείσει χώρους και να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ του πρώτου αγώνα, προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί ότι ευκαιρία του δινόταν. Αρχικά ο Σουμπίνιο στο 9’ δοκίμασε το πόδι του από απευθείας φάουλ, χωρίς όμως να ανησυχεί τον Περιστερίδη. Στο 14’ πάλι ο Βραζιλιάνος έβγαλε με πολύ ωραίο τρόπο τον Μπελγκαζουανί στην κόντρα με τον τελευταίο να προσπαθεί να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Η σκέψη ήταν καλή, η εκτέλεση ωστόσο αποτυχημένη, με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Μέχρι και το πρώτο μισάωρο, η εικόνα ήταν ξεκάθαρη. Ο ΠΑΣ κρατούσε τα ηνία της αναμέτρησης, παίρνοντας πρωτοβουλίες κι έχοντας τον έλεγχο, αλλά ο Λεβαδειακός αξιοποιούσε ό,τι ευκαιρία του παρουσιαζόταν.

Ένα κόρνερ στο 30’ ήταν αρκετό για να αλλάξει την πορεία του ματς. Ο Βιδάλ ανέλαβε την εκτέλεση και ο Τζημόπουλος, ο οποίος είχε προωθηθεί για τη φάση, με πολύ όμορφη προβολή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κι από εκεί στα δίχτυα του Σωτηρίου, με τον τερματοφύλακα των Βοιωτών ν μη μπορεί να αντιδράσει.

Πριν προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να καταλάβουν τι είχε συμβεί, ο ΠΑΣ συνέχιζε να είναι απειλητικός, κυνηγώντας και το 2ο γκολ, που θα του έδινε το προβάδισμα για την υπόθεση πρόκρισης. Στο 33’ ο Βιδάλ σούταρε χωρίς να βρίσκει στόχο. Στο 37’ Ο Κόντε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, από πολύ καλή θέση, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με τον Μπέτρα να μην μπορεί να αξιοποιήσει το ριμπάουντ που κατέληξε πάνω του αι τη μπάλα να περνάει τελικά άουτ.

Το 2-0 από τον MVP

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε αι το δεύτερο γκολ που έψαχναν οι Ηπειρώτες. Στο 39’ ο Αποστολόπουλος έκανε ένα πολύ καλό παράλληλο γύρισμα στην εστία του Σωτηρίου, με τον, πολύ καλό σε όλο το ματς, Κόντε να κάνει το 2-0 με κοντινό πλασέ.

Με σκορ πρόκρισης πλέον ο ΠΑΣ απέβαλε το άγχος του, συνεχίζοντας να ψάχνει το γκολ για να κλειδώσει τη συμμετοχή του στους «8» του Κυπέλλου. Στο 41’ ο Μπέτρα βγήκε σε αντεπίθεση από τα αριστερά και σούταρε με δύναμη στην απέναντι γωνία του Σωτηρίου, με τον τελευταίο να αντιδρά σωστά και να απομακρύνει τη μπάλα.

Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τον ΠΑΣ να έχει σαφώς καλύτερη εικόνα και τον Λεβαδειακό να προσπαθεί, αλλά να μη μπορεί να αντιδράσει μέχρι εκείνη την ώρα.

Ηρεμία, αλλά δύο γκολ ακόμα ο ΠΑΣ

Ο Ζοζέ Ανιγκό, θεωρώντας ότι πρέπει να αλλάξει πράγματα στην ενδεκάδα του, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, πέρασε τον Ιωαννίδη στη θέση του Λεονάρντο για να δώσει περισσότερη κινητικότητα στην επίθεση. Ο Νεαρός επιθετικός μπήκε ορεξάτος, έχοντας μια ευκαιρία στο 53’ μετά από σέντρα του Ντιόγκο.

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετά πεσμένος, κάτι που θεωρητικά βόλευε τον Λεβαδειακό. Ο ΠΑΣ είχε σταματήσει να απειλεί με σοβαρές φάσεις και έτσι οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να επιτεθούν σε μια στιγμή αδράνειας για τους γηπεδούχους. Ωστόσο οι επιθετικές επιλογές ττων παιχτών του Ανιγκό δεν ήταν οι καλύτερες. Ο Σουμπίνιο δοκίμαζε σουτ από μακριά, και γενικότερα έλειπε μια καλή τελική πάσα ή ένα καλό τελείωμα για να ξαναμπεί στο ματς ο Λεβαδειακός.

Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ. Και όχι μόνο δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι να απειλήσουν σημαντικά, αλλά δέχτηκαν και τρίτο τέρμα από τον MVP της αναμέτρησης, τον Κόντε. Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Ισπανός βρέθηκε σε καλή θέση για να σουτάρει και με εξαιρετικό πλασέ στη γωνία του Σωτηρίου, «κλείδωσε» την πρόκριση για τη ομάδα του. Το κερασάκι στην τούρτα τοποθέτησε ο Γαρουφαλίας, με σουτ μέσα από την περιοχή και ασίστ του Μανθάτη, έγραψε το 4-0 και έδωσε πανηγυρικές διαστάσεις στην πρόκριση της ομάδας του.

Έτσι ο ΠΑΣ πέρασε στους «8» του Κυπέλλου αποκλείοντας τον Λεβαδειακό και κερδίζοντας μετά από τρεις περίπου μήνες σε επίσημο αγώνα. Στην κλήρωση της Δευτέρας θα μάθει τον επόμενο αντίπαλο του.
Keywords
Τυχαία Θέματα