Με ευρείες νίκες εξασφάλισαν τον πρώτο στόχο οι εθνικές μας ομάδες

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών επιβλήθηκε της Λιθουανίας με 3-0 για την εναρκτήρια αγωνιστική του 1ου γκρουπ της Β κατηγορίας. Το αντίστοιχο των γυναικών νίκησε εξίσου εύκολα το Μαυροβούνιο με 3-0 για το 4ο γκρουπ της δικής του Β κατηγορίας. Με αυτά τα αποτελέσματα οι εθνικές μας ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει τον αρχικό στόχο της πρόκρισης στο επόμενο προκριματικό στάδιο και στις 19:30 το βράδυ παίζουν για την πρωτιά στα γκρουπ περιμένοντας και πάλι τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων. Οι άνδρες αντιμετωπίζουν τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, οι γυναίκες την Ουαλία και αύριο Κυριακή 16/10

θα γίνει η 3η και τελευταία αγωνιστική με την Ελλάδα να έχει ρεπό. Τα πρωινά ματς μεταδόθηκαν στο λινκ 2022-23 European Championships (Qual.): GREECE – LITHUANIA (men), GREECE – MONTENEGRO (women) και όσοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το

live μπορούν να επισκεφτούν το κανάλι της ομοσπονδίας στο youtube οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Η ζωντανή μετάδοση της 2ης αγωνιστικής θα είναι στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=zpzwPMHDRMs (οι αγώνες της Κυριακής δεν θα έχουν κάλυψη).

Η Ελλάδα ήταν φαβορί και στα δύο παιχνίδια της πρεμιέρας και το επιβεβαίωσε στο ακέραιο χωρίς να χάσει ούτε επί μέρους σετ. Όλοι οι διεθνείς αγωνίστηκαν με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο και η εικόνα των επί μέρους ματς δεν απαιτεί κριτική. Να σημειωθεί ότι Λιθουανία και Μαυροβούνιο δεν έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να προκριθούν στα τελικά του θεσμού μέσα από την προκριματική διαδικασία. Στην αναμέτρηση με τη Λιθουανία είχαν από μία νίκη ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Γιώργος Σταματούρος και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. Στον πάγκο κάθισαν ο Τάσος Ρηνιώτης, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και ο Δημήτρης Κορδούτης.

Στον αγώνα με το Μαυροβούνιο την τριάδα συγκρότησαν η Κατερίνα Τόλιου, η Κωνσταντίνα Παρίδη και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Στον πάγκο ήταν η Αλίκη Κιούφη, η Ιωάννα Γερασιμάτου και η Ελισάβετ Τέρπου, που ταλαιπωρείται ακόμα από πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι.

Αναλυτικά η εξέλιξη Λιθουανία-Ελλάδα 0-3:

Βάλντας Μαρτίνκους-Γιώργος Σταματούρος 0-3 (7-11, 9-11, 8-11)

Κεστούτις Ζέιμις-Γιάννης Σγουρόπουλος 0-3 (4-11, 0-11, 4-11)

Ίγκνας Ναβίτσκας-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος 0-3 (5-11, 7-11, 1-11)

Ο προπονητής των Λιθουανών Αρτούρας Ορλόβας είχε αναπληρωματικό τον Μάτας Βίλκας.

Αναλυτικά η εξέλιξη Ελλάδα-Μαυροβούνιο 3-0:

Κατερίνα Τόλιου-Ιβόνα Πέτριτς 3-0 (11-7, 11-5, 11-3)

Κωνσταντίνα Παρίδη-Σιμόνα Πέτριτς 3-0 (11-6, 11-3, 11-5)

Μαλαματένια Παπαδημητρίου-Σνεζάνα Κουλάφιτς 3-0 (11-5, 11-9, 11-8)

Το Μαυροβούνιο ήρθε στην Αθήνα μόνο με τις τρεις αθλήτριες και χρέη κόουτς εκτέλεσε η 29χρονη Σνεζάνα Κούλαφιτς.

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

Αμέσως μετά την παρουσίαση των ομάδων και των διαιτητών, όπως και την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, καταγράφηκε η συγκινητική στιγμή των αγώνων. Από μικροφώνου η διευθύντρια των διοικητικών υπηρεσιών της ΕΦΟΕπΑ Στέλλα Νικολουδάκη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, που έφυγε άδικα και πρόωρα από τη ζωή χτες σε ηλικία μόλις 42 ετών. Αναφέρθηκε στο ζηλευτό αθλητικό βιογραφικό του δις Ολυμπιονίκη του ταεκβοντό από τη Θεσσαλονίκη και εξήρε και το ήθος του. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του και το χειροκρότημα ήταν θερμό και παρατεταμένο γι’ αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο, που άφησε παρακαταθήκη όχι μόνο με τις διακρίσεις του και την προπονητική του μικρή διαδρομή, αλλά και με το συγκλονιστικό του μήνυμα προς όλο τον κόσμο πριν φύγει από τη ζωή!

Η WEV TV έκανε ρεπορτάζ με δηλώσεις μετά το τέλος των πρώτων αγώνων και τα σχετικά βίντεο ανέβηκαν στο κανάλι της ομοσπονδίας στο youtube. Στην κάμερα μίλησαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής (οι δηλώσεις στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=vBpIn5fU9u0), Γιώργος Καρύτσας (https://www.youtube.com/watch?v=xVWOWxhcvas) και δύο παιδιά, που αγωνίστηκαν πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό με το εθνόσημο, ο Γιώργος Σταματούρος (https://www.youtube.com/watch?v=sz30rsgQKU0) και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου (2022-23 Euro Q Μαλαματένια Παπαδημητρίου δηλώσεις 15/10/2022).

Ντεμπούτο σε διεθνή διοργάνωση έκαναν δύο διαιτητές. Ο Φώτης Δαλάκης, που ήταν δεύτερος στον αγώνα των ανδρών, με πρώτο τον Ζαφείρη Πορφύρη και η Τριανταφυλλιά Τσαλαφούτα, η οποία ήταν δεύτερη στη συνάντηση των γυναικών με πρώτη την Αλίκη Στακιά. Επιδιαιτητής των αγώνων έχει οριστεί από την ETTU ο Άγγλος Hary Jutle.

Keywords
Τυχαία Θέματα