Με ένα στόμα: "Σωκράτη σήκωσέ το"!

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα γίνει ο 15ος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα έχει αγωνιστεί σε τελικό ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Κανείς από τους προηγούμενους 14 δεν είχε την ευτυχία να σηκώσει την κούπα.

Οι έντεκα παίκτες του Παναθηναϊκού στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης στο Γουέμπλεϊ το 1971 απέναντι στον Άγιαξ (Οικονομόπουλος, Τομαράς, Βλάχος, Σούρπης, Καψής, Καμάρας, Γράμμος, Φυλακούρης, Ελευθεράκης, Δομάζος, Αντωνιάδης), ο Άκης Ζήκος στον τελικό του Champions League
το 2004 ανάμεσα στη Μονακό και την Πόρτο, o Αλέξανδρος Τζιόλης στον τελικό του κυπέλλου UEFA το 2009 ανάμεσα στη Βέρντερ και τη Σαχτάρ και ο Κώστας Μήτρογλου στον τελικό του Europa League το 2018 ανάμεσα στη Μαρσέιγ και την Ατλέτικο Μαδρίτης, έφτασαν στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό.

Το novasports.gr επικοινώνησε με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού στον τελικό του 1971, Μίμη Δομάζο, με τον Άκη Ζήκο, με τον Αλέξανδρο Τζιόλη αλλά και με τον Κώστα Μήτρογλου για να αντλήσει ευχές και συμβουλές προς τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Φειδωλοί και οι τρεις ως προς τις συμβουλές για έναν τόσο σπουδαίο ποδοσφαιριστή όσο ο Σωκράτης αλλά με ένα στόμα μια ευχή να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα σηκώσει το τρόπαιο.

Μίμης Δομάζος: "Να έχει την τύχη που δεν είχαμε εμείς"

"Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, δε θα πως εγώ στο Σωκράτη τί πρέπει να κάνει. Αγωνίζεται σε μια πολύ δύσκολη θέση όπως αυτή του σέντερ μπακ και θα πρέπει να έχει την τύχη που δεν είχαμε εμείς. Στην πρώτη φάση είχαμς δεχθεί γκολ. Κι ενώ είχαμε τύχη σε όλη την πορεία ως τον τελικό, στο Γουέμπλεϊ μας γύρισε την πλάτη.

Του εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία και μακάρι να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Εύχομαι να παίξει και στα 90 λεπτά και να μην τραυματιστεί. Εμάς τότε δε μας ήξερε κανείς, δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε, δεν ήμασταν επαγγελματίες, όλα ήταν κατά. Σήμερα οι παίκτες ξέρουν τί θέλουν από έναν τελικό.

Φυσικά κάθε τελικός έχει τις ιδιαιτερότητές του και γι' αυτό πιστεύω ότι σε έναν τελικό δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά ο πιο τυχερός."

Άκης Ζήκος: "Να χαρεί το παιχνίδι"

"Πρέπει να χαρεί το παιχνίδι, πρέπει να ζήσει κάθε στιγμή γιατί όταν παίζεις εκεί συνήθως ένα τόσο μεγάλο γεγονός το εκτιμάς κατόπιν εορτής. Εύχομαι να βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα του και να είναι στην καλύτερ ηδυνατή κατάσταση ώστε να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα σηκώσει το τρόπαιο.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι ατομικό άθλημα, θα έχει δέκα συμπαίκτες, θα παίζουν και έντεκα αντίπαλοι και η έκβαση ενός αγώνα εξαρτάται από όλους αυτούς. Θα πρέπει λοιπόν εκείνος να κάνει όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά του, να παίξει πολύ καλά τη θέση του, το ρόλο του και φυσικά να βρίσκεται σε εγρήγρση, να έχει πειθαρχία και συγκέντρωση ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να σηκώσει την κούπα".

Αλέξανδρος Τζιόλης: "Να είναι αυτός ο πρώτος!"

"Συγχαρητήρια που έφτασε ως εκεί, είναι μεγάλη υπόθεση και πολύ μεγάλη στιγμή να αγωνίζεσαι σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Συμβουλή δεν έχω να του δώσω, άλλωστε ο Σωκράτης έχει παίξει σε πολύ μεγάλα παιχνίδια. Ο τελικός είναι ένα παιχνίδι με μεγάλη αίγλη και σίγυρα θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Σίγουρα πάντα υπάρχει ένα άγχος, ένα σφίξιμο στο στομάχι, μια ανυπομονησία να αγωνιστείς. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού φυσικά όλα αυτά φεύγουν και οι δύο ομάδες θα παρουσιάσουν όλα όσα έκαναν μέσα στη χρονιά. Πιστεύω πως ο τελικός θα κριθεί στις λεπτομέρειες οι οποίες εύχομαι να είναι με την πλευρά του Σωκράτη."

Μήτρογλου: "Να ζήσει τη στιγμή"

"Εύχομαι καλή επιτυχία στον Σωκράτη, να ζήσει κάθε στιγμή αυτού του αγώνα, καθώς είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που είχαμε την τύχη να ζήσουμε κάτι ανάλογο. Εύχομαι να είναι αυτός ο πρώτος που θα κατακτήσει το τρόπαιο. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για την καριέρα του"
Keywords
Τυχαία Θέματα