Με buzzer beater o Λεβαδειακός (video)

Δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος των καθυστερήσεων, ο Ιωαννίδης έκανε με κεφαλιά το 0-1, χαρίζοντας τεράστια νίκη παραμονής στον Λεβαδειακό στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη. Έπιασε πέναλτι νωρίτερα ο Μπάιτς.

Χρειάστηκε να περιμένει 16 μήνες για να πανηγυρίσει και πάλι μακριά από τη Λιβαδειά (τότε 0-1 στο Αγρίνιο) ωστόσο η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου "χτύπησε" στο κατάλληλο χρονικό σημείο, πλησιάζοντας ακόμα πιο κοντά στην παραμονή. Στους
19 βαθμούς οι Βοιωτοί, έναν πόντο πίσω από τα μπαράζ και τον ΠΑΣ (ματς λιγότερο) και τρεις πίσω από ΑΕΛ (ματς λιγότερο) και Αστέρα Τρίπολης, που κατέχουν αυτή τη στιγμή θέσεις παραμονής.

Απέκρουσε πέναλτι του Τζουρίτσκοβιτς (που σωστά επαναλήφθηκε μετά την πρώτη εύστοχη εκτέλεση) στο 49' ο Μπάιτς, κρατώντας την ομάδα του μέσα στο ματς, για να έρθει η φάση του τρίτου λεπτού των καθυστερήσεων, όταν ο Νανγκίς σέντραρε από δεξιά και ολομόναχος από τη μικρή περιοχή ο Ιωαννίδης, έκανε το 0-1!

Έμεινε στους 27 βαθμούς η Ξάνθη, έξι πίσω από την πεντάδα και τον Άρη που έχει ματς λιγότερο.

Οι διατάξεις των δύο ομάδων

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Ξάνθη ο Μίλαν Ράσταβατς, έχοντας στο τέρμα τον Ζίβκοβιτς, και από αριστερά προς τα δεξιά τους Κασάδο, Λισγάρα, Αλμέιδα και Μπαξεβανίδη στην άμυνα. Κοβάσεβιτς και Καμαρά ήταν τα δύο χαφ, ενώ η τριάδα των Τζουρίτσκοβιτς, Καντά και Μπαριέντος κινήθηκε πίσω από τον Γέντρισεκ.

Με το ίδιο σύστημα και ο Νίκος Καραγεωργίου στον Λεβαδειακό, που είχε τον Μπάιτς κάτω από την εστία, ενώ οι Ντιόγκο, Ρεχιασβίλι, Αντιλέχου και Τσαμπούρης ήταν η τετράδα στην άμυνα. Μητρόπουλος και Κονέ κάλυψαν την περιοχή του κέντρου, με τους Νανγκίς, Στανόγεβιτς και Σαβαντογκό να κινούνται στα νώτα του Μαρκόβσκι.

To ματς

Το πρώτο ημίχρονο, που συνεχίστηκε από το σημείο που είχε διακοπεί χθες (23ο λεπτό) λόγω ισχυρών ανέμων, είχε να προσφέρει μόνο μια κεφαλιά του Καντά στο 38', την οποία ο Γάλλος αν και ολομόναχος δεν έπιασε καλά, με την μπάλα να φεύγει απογοητευτικά άουτ.

Το δεύτερο μέρος, ξεκίνησε με πέναλτι! Ο Παπαδόπουλος υπέδειξε παράβαση σε φάση όπου η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Μαρκόβσκι, ωστόσο έμελλε να πραγματοποιηθούν δύο εκτελέσεις. Αν και ο Τζουρίτσκοβιτς ευστόχησε αρχικά, ο διαιτητής διέταξε -σωστά- επανάληψη, αφού παίκτες της Ξάνθης είχαν μπει νωρίτερα στην περιοχή.

Στη δεύτερη απόπειρα του Σέρβου, ο συμπατριώτης του τον νίκησε σε μία κακή εκτέλεση προς το κέντρο της εστίας.

Ο ρυθμός έπεσε από εκεί και πέρα, με τον Νανγκίς να έχει τη μοναδική καλή στιγμή με σουτ που έφυγε μόλις έξω στο 56', για να φτάοσυμε στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του τρίλεπτου, ο Νανγκίς έβγαλε ιδανική σέντρα από δεξιά, ο Ιωαννίδης πήδηξε εντελώς μόνος στην μικρή περιοχή των Θρακιωτών, και νίκησε με το κεφάλι τον Ζίβκοβιτς για το "χρυσό" 0-1!

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Λισγάρας, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Κοβάσεβιτς, Καμαρά, Τζουρίτσκοβιτς, Καντά, Μπαριέντος, Γέντρισεκ

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Μπάιτς, Ντιόγκο, Ρεχιασβίλι, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Μητρόπουλος, Κονέ, Νανγκίς, Στανόγεβιτς, Σαβαντογκό, Μαρκόβσκι
Keywords
Τυχαία Θέματα