Με αποδείξεις και ονόματα…

Mε τέσσερις παίκτες από την Μπαρσελόνα, οι τρείς βασικοί (Μάρμολ, Σάντρο και Μουνίρ) και ο ένας αλλαγή (Μαρκ Καρδόνα) η επιλογή προπονητή για την Λας Πάλμας δεν θα μπορούσε να είναι από το… Μαλάμπο της συμπαθέστατης Ισημερινής Γουινέας! Πόσο μάλλον, όταν ο επί 15ετία εργάτης στη “La Macia” Γκαρθία Πιμιέντα είναι και τσακωμένος με τον πρόεδρο Λαπόρτα και ελεύθερος κι ωραίος στην αγορά. Στου κοφού την… Λα-πόρτα λένε…

Ανέλαβε, λοιπόν, ο Πιμιέντα την Λας Πάλμας τον

Ιανουάριο του 2022 αντί του νυν τεχνικού του ΟΦΗ Πέπε Μελ, οδήγησε τους νησιώτες στην άνοδο στην Πριμέρα Ντιβισιόν στο άψε-σβήσε και όταν ήρθε η ώρα να αντιμτωπίσει για πρώτη φορά την Μπαρσελόνα (από τη δεύτερη ομάδα της οποίας αποχώρησε μετά από μια τριετία) ήταν απολύτως έτοιμος. Ματς αποδείξεων.

Mε τέσσερις παίκτες από την Μπαρσελόνα, οι τρείς βασικοί (Μάρμολ, Σάντρο και Μουνίρ) και ο ένας αλλαγή (Μαρκ Καρδόνα) η επιλογή προπονητή για την Λας Πάλμας δεν θα μπορούσε να είναι συνεπώς από το… Μαλάμπο της Ισημερινής Γουινέας!

Ο Πιμιέντα αποθέωσε Τσάβι και παρουσίασε στο φινάλε του πρώτου γύρου την καλύτερη Λας Πάλμας της σεζόν. Με ποδοσφαιρική λογική Μπαρσελόνα. Σε χαμηλότερο επίπεδο, όπως λέει, απαντώντας στην φιλοφρόνηση του Τσάβι; Ναι, αλλά Μπαρσελόνα όμως.

Με μπακ, όπως ο Σέρτζιο Καρδόνα που προωθούνται και συμμετέχουν στη δημιουργία, όπως το έκανε ο Μπαλντέ. Σέντρα πάντως ο Μπαλντέ δεν πέτυχε ακόμη…

Με χαφ, όπως ο Κίριαν που αλωνίζουν στο χώρο, όπως ακριβώς το έκανε ο Ντε Γιόνχ. Ο οποίος ταλαιπωρήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, είναι όμως με διαφορά ό,τι καλύτερο έχει στα χαφ η πρωταθλήτρια.

Και με επιθετικό, όπως ο αφιονισμένος Σάντρο που δίνει το γκολ στον Μουνίρ, έχει δοκάρι και είναι παρών σε όλες τις φάσεις στο απίθανο 7-0 τελικές/3-0 στην εστία του πρώτου ημιχρόνου.

Εμφάνιση κατά παραγγελία του Πιμιέντα, βγαλμένη από υπολογιστή, με πίεση, καλή άμυνα, γρήγορο παιχνίδι, άμεση κάθετη στην αντίπαλη εστία πάσα για να βρεθούν σε κίνηση οι τροφοδοτούμενοι παίκτες, ο απόλυτος συντονισμός.

Η Μπαρσελόνα χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να αντιδράσει στον… άλλο της εαυτό (και δεν είναι το πρώτο χαμένο ημίχρονο στη σεζόν ή ματς με νεκρά διαστήματα). Και με τον Γκουντογκάν στο φινάλε γύρισε το ματς, αφού άλλαξε ταχύτητα και ιδέες δημιουργίας.

Ο Τσάβι έκλεισε τον πρώτο γύρο στην τρίτη θέση, στο -7 από την κορυφή, με τεράστιο, άλυτο για την ώρα, θέμα στην άμυνα με οκτώ γκολ παθητικό στην τελευταία τετράδα αγώνων.

Στα Κανάρια Νησιά, η Μπαρσελόνα γλίτωσε τα χειρότερα, την πεντάδα στη βαθμολογία σε περίπτωση ήττας. Τις εντυπώσεις αναμφίβλα τις κέρδισε η Λας Πάλμας και ο Πιμιέντα. Σε ματς αποδείξεων, όχι μόνο των παικτών του συνολικά, και αυτών που πέρασαν και δεν χώρεσαν στην Μπαρσελόνα, Αλλά και δικό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα