Με άμυνα-τανάλια στη Λιβαδειά

Αν κάτι κάνει τους ανθρώπους του ΑΟΞ να νιώθουν ασφάλεια για την ομάδα τους μέχρι τώρα την τρέχουσα σεζόν, αυτό αν μη τι άλλο είναι η καλή αμυντική λειτουργία και επίδοσή της. Είναι χαρκατηριστικό ότι οι Θρακιώτες στα επτά παιχνίδια που έχουν δώσει συνολικά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχουν δεχτεί μόλις δύο τέρματα. Μάλιστα, στα τελευταία τέσσερα από αυτά το παθητικό είναι μηδέν!
Οι ομάδες που δεν σκόραραν απέναντι στον ΑΟΞ είναι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι, ο ΟΦΗ
δύο φορές στη σειρά (για πρωτάθλημα και Κύπελλο) στα Πηγάδια, η Λαμία στην έδρα της και η ΑΕΛ στην έδρα της Ξάνθης. Οι ομάδες που σκόραραν είναι ο Παναθηναϊκός την πρώτη αγωνιστική στα Πηγάδια και ο Παναιτωλικός την τρίτη αγωνιστική, επίσης στα Πηγάδια. Με βάση την αμυντική του επίδοση, ο ΑΟΞ έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα ως τώρα στη Λίγκα, με παθητικό δύο τέρματα, όσα και ο Άρης, ενώ οι ομάδες που έχουν καλύτερη επίδοση είναι ο ΠΑΟΚ (1) και ο Ατρόμητος (1).

Αυτά τα τέσσερα παιχνίδια χωρίς παθητικό βάζουν την τωρινή ομάδα του ΑΟΞ να φλερτάρει με το ρεκόρ που πέτυχε η ομάδα της σεζόν 2006-2007. Τότε, η Ξάνθη έμεινε για επτά παιχνίδια σερί χωρίς να δεχτεί τέρμα σε όλες τις διοργανώσεις (6 για το πρωτάθλημα και 1 για το Κύπελλο), από τις 5/11/2006 έως τις 10/12/2006. Τότε, όμως, η Ξάνθη μέτρησε έξι νίκες και μία ισοπαλία σε εκείνο το σερί, ενώ στο τωρινό έχει 2 νίκες σε 4 αγώνες.

Ξέχωρα από το θέμα της ισοφάρισης του ρεκόρ, το ζήτημα για τον ΑΟΞ είναι ότι παρουσιάζει μια άμυνα-τανάλια ως τώρα στη σεζόν, που δίνει άλλον αέρα στην ομάδα. Με αυτόν ακριβώς τον αέρα είναι που θα πάει στη Λιβαδειά την ερχόμενη Κυριακή (21/10) για να κρατήσει το αήττητο εκτός έδρας, αλλά και να διευρύνει το αήττητο σερί γενικώς, που φτάνει αυτή τη στιγμή στους έξι αγώνες (5 για το πρωτάθλημα και 1 για το Κύπελλο).

Στον αγωνιστικό τομέα, οι προπονήσεις του ΑΟΞ θα αρχίσουν και πάλι από αύριο (15/10), με τον Μίλαν Ράσταβατς να περιμένει σταδιακά μέσα στην εβδομάδα την επιστροφή των τεσσάρων διεθνών, δηλαδή των Καμαρά, Κίκε, Μελιόπουλου και Σουλεϊμάν. Ο πρώτος, πάντως, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Λιβαδειά, καθώς δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή της τιμωρίας της μίας αγωνιστικής ημέρας, που του έχει επιβληθεί επειδή συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα