Με 17 γκολ και 6 ασίστ στον πάγκο του ντέρμπι ψάχνεις για τον 9ο

Και τώρα ψάχνει για τον 9ο. Μην απορήσει κανείς αν μετά και τη ρεβάνς του κυπέλλου την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ (αν η ΑΕΚ πάρει την πρόκριση σε βάρος του Ολυμπιακού) και πιθανό στραβοπάτημα στο Περιστέρι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρχίσει να αναζητά τον 9ο προπονητή των ερυθρολεύκων

σε διάστημα 15 μηνών.

Σίλβα, Βίκτορ, Πάουλο Μπέντο, Βούζας, Λεμονής, Χάσι, Λεμονής και Γκαρθία. Και ταχυδακτυλουργοί να ήταν όλοι τους ομάδα που να παίζει κανονικό ποδόσφαιρο αποκλείεται να δημιουργούσαν.

Αλλά ο προπονητής είναι πάντα η εύκολη λύση. Φεύγει, παίρνει μια αποζημίωση και πάμε για τον επόμενο!

Και για τον Γκαρθία θα έχει και… πάτημα ο Μαρινάκης. Ξεκίνησε το ντέρμπι με την ΑΕΚ έχοντας στον πάγκο 17 γκολ και 6 ασίστ. Δηλαδή τα 12 γκολ του Καρίμ (+ 3 ασίστ) και τα 5 γκολ του Μάριν (+ 3 ασίστ).

Σε δύο κρίσιμα ματς, πρώτα με τον Αστέρα έπαιξε 4-4-2 και την ΑΕΚ 4-3-3, όταν ο Ολυμπιακός έχει ψωμοτύρι το 4-2-3-1 εδώ και μερικά χρόνια. Βεβαίως και ψάχνεται ο Ισπανός, αλλά στα ματς – φωτιά αφήνεις την ομάδα να παίξει όπως ξέρει και μπορεί, χωρίς πειραματισμούς.

Την ίδια ώρα ο Μιραλάς που ήρθε ως Μεσσίας, δεν πέρασε ούτε μία φορά τον Μπακάκη, ενώ ο Φορτούνης ήταν για ένα ακόμα σημαντικό ματς… αόρατος.

Τώρα θα μου πείτε ότι κι ο Χιμένεθ ξεκίνησε χωρίς Λιγάβια (7 γκολ + 3 ασίστ) και Λόπεζ (1 γκολ + 1 ασίστ), Λαμπρόπουλο και Γαλανόπουλο αλλά αυτός είδε το… όνειρο με τον Γιακουμάκη, κέρδισε το ντέρμπι και μάλιστα για δεύτερη φορά εφέτος με ανατροπή!

Κι αν στο 0-2 του ΟΑΚΑ στον Α΄ γύρο ο Χιμένεθ είχε ένα ολόκληρο ημίχρονο να το γυρίσει, στο Καραϊσκάκη του ήταν αρκετά 13 μόλις λεπτά.

Επιπλέον ο Ολυμπιακός χάνει και στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ (λόγω των δύο ηττών) την περίπτωση να είναι ως 2ος για να πάρει μέρος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οπότε για το… πολύ χρήμα στην Ευρώπη θα παλέψουν πλέον ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, με τον δικέφαλο του βορρά να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες μια και θα υποδεχθεί την Ένωση στην Τούμπα, όπως και τον Ολυμπιακό.

Διότι αν καταφέρνει και περνάει… άβρεχτος από του Ζωσιμάδες και τον πάντα υπολογίσιμο ΠΑΣ, γίνεται αντιληπτό ότι χρειάζεται απλά να είναι συγκεντρωμένος στα 10 ενενηντάλεπτα που απομένουν ως τη λήξη του μαραθωνίου για να πανηγυρίσει τον τίτλο.

Έναν τίτλο, που φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ θα χάσει μόνο από… ατύχημα, μια και ο συντηρητικός Λεμονής, που είχε στην κορυφή της βαθμολογίας τον Ολυμπιακό στο τέλος του Α΄ γύρου, απομακρύνθηκε γιατί… έχασε τα αποδυτήρια!

Keywords
Τυχαία Θέματα