Ματέο Πάρις: Ο «Κινγκ Κονγκ», ο Φοίνικας και ο …Δεληκώστας

Ματέο Πάρις: Ο «Κινγκ Κονγκ», ο Φοίνικας και ο …Δεληκώστας tnalΤρί, 01/19/2021 - 11:11

Μετά από έντεκα μήνες απραξίας ο Ματέο Πάρις βρήκε και πάλι …μπάλα. Την …έπιασε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την μοιράζεται με τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ. Ο «Ιταλοσυριανός» δίνει την πρώτη του συνέντευξη από το πεντάστερο ξενοδοχείο όπου διαμένει και μοιράζεται τα σχόλια του για τον «Κινγκ Κονγκ»… Αγκάμεζ, για το άδοξο λόγω Δεληκώστα, φλερτ του με τον ΠΑΟΚ,

αλλά και για την αγάπη του για τον Φοίνικα. 

Πως είναι η ζωή στην Άλ Αίν: 
Περνάω καταπληκτικά. Αν είχα και την οικογένειά μου εδώ θα ήταν τέλεια. Τα έχουμε όλα λυμένα. Μένω σε ξενοδοχείο 5 αστέρων με όλες τις ανέσεις που μπορεί να έχει κάποιος. Το γυμναστήριο που παίζουμε τα έχει όλα, η ομάδα μας προσφέρει τα πάντα. Έχουμε γιατρό δίπλα μας 24 ώρες. Μπορεί να είμαστε στη μέση της ερήμου αλλά όλα δεν νιώθουμε …μόνοι μας. Σε μια ώρα από εδώ είμαι στο Άμπου Ντάμπι ή στο Ντουμπάι.

Το επίπεδο του πρωταθλήματος πως είναι; 
Εντάξει δεν είναι ούτε Ιταλία, ούτε Πολωνία αλλά ούτε και Ελλάδα αλλά το πρωτάθλημα διαρκώς ανεβαίνει. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να παίζει με 2 ξένους σε κάθε αγώνα. Εμείς στην Άλ Αίν είμαστε τέσσερις ξένοι. Εμένα με φώναξαν για να βοηθήσω στις προπονήσεις αλλά την προηγούμενη εβδομάδα έπαιξα ήδη το πρώτο μου επίσημο ματς. Είναι σημαντική για μένα αυτή η επιστροφή γιατί είχα να μπω σε γήπεδο 11 μήνες. Είναι σημαντικό για να ξανακτίσω το σώμα μου. Θα παίξω για τους επόμενους 3 μήνες εδώ, 17 Απριλίου θα είμαι πίσω. Μετά βλέπουμε… 

Γιατί προτίμησες την Άλ Αίν;
Γιατί οι άλλες προτάσεις δεν ήταν τόσο καλές για μένα και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κομμάτι.  Είχα προτάσεις από την Ιταλία, από το Ιράν, από το Καζακστάν, από τη Γαλλία, με ζήτησε η Μπαρτσελόνα ενώ είχα συζητήσεις και με τον ΠΑΟΚ και τον Μίλωνα στις αρχές Οκτωβρίου. Κάποιες ομάδες με ήθελαν άμεσα να παίξω αλλά δεν ήμουν έτοιμος. Εδώ σταδιακά ανεβάζω ρυθμούς. 

Γιατί δεν προτίμησες να μείνεις στην Ελλάδα αφού είχες προτάσεις; 
Με τον Μίλωνα μιλήσαμε τον Οκτώβριο αλλά ήταν περισσότερο διερευνητική η κουβέντα και τίποτα παραπάνω. Με τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή του γιατί δεν με ήθελε στην ομάδα. Ξέρετε την προτίμησή μου για την ομάδα του ΠΑΟΚ και τους οπαδούς της, αλλά αν δεν με θέλει ο προπονητής δεν μπορώ να κάνω κάτι. Εγώ τον χαρακτήρα μου και τον τρόπο παιχνιδιού μου δεν μπορώ να τα αλλάξω. Είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ, δεν με νοιάζουν τα λεφτά. Όνειρό μου μέχρι να τελειώσω την καριέρα μου είναι να παίξω κάποτε στην ομάδα. 

Το ίδιο όνειρο έχεις και για τον Φοίνικα από ότι μου έχεις πει στο παρελθόν;
Δεν είχα πρόταση δυστυχώς. Ειλικρινά αισθάνομαι άσχημα να μιλάω για αυτό το θέμα γιατί όλοι ξέρετε ότι μένω στη Σύρο και εκεί θα ήθελα να παίζω. Η διοίκηση όμως δεν έχει την ίδια άποψη. Από τότε που πήγα στην Περούτζια έχει διαφορετική οπτική. Θα έπαιζα στον Φοίνικα μόνο με την καρδιά μου. 

Είδες το ματς με τον Ολυμπιακό;
Είδα HL γιατί την ίδια ώρα είχαμε βίντεο. Χάρηκα πάρα πολύ γιατί αν θυμάμαι καλά τελευταία φορά που νικήσαμε τον Ολυμπιακό ήταν όταν ήμουν στην ομάδα και ο αντίπαλος είχε προπονητή τον Ιταλό Πιάτσα. Πιστεύω ότι φέτος μπορεί να είναι η χρονιά του Φοίνικα να κερδίσει κάποιον τίτλο. Έχει πολύ καλούς κεντρικούς παίκτες και βάθος στον πάγκο. Μακάρι να κερδίσει τίτλο, τον δικαιούται τόσα χρόνια και τον αξίζει. 

Πως είναι να πασάρεις σε έναν …Κινγκ Κονγκ όπως είναι το προσωνύμιο του Λίμπερμαν Αγκάμεζ;
Δεν μπορώ να στο περιγράψω με λόγια. Είναι ένα …τέρας, απίστευτα δυνατός, καθημερινά πιέζει τον εαυτό του. Ήμουν θαυμαστής του από την εποχή που έπαιζε στην Κορέα. Έχω …λιώσει βίντεο του στο Youtube, το έχω δει 100 φορές. Νιώθω τυχερός που παίζω μαζί του. Επίσης, νιώθω τυχερός γιατί βρήκα και έναν άνθρωπο να μιλήσω ελληνικά. Στο σπίτι η γυναίκα μου και η κόρη μου, μου μιλάνε Ιταλικά. Το ίδιο και ο φίλος μου ο Βαγγέλης (Λεονταρίτης) αλλά και ο Τόμι (Ντόκιτς). Αν έχω μια ελπίδα να μάθω ελληνικά θα τα μάθω από τον Αγκάμεζ. 

ΕΛΛΑΔΑ - Volleyleague - ΒΟΛΕΙ Φοίνικας Σύρου - Βόλεϊ Off Off plolis On Off ΒΟΛΕΙ Φοίνικας Σύρου ΕΛΛΑΔΑ Μετά από έντεκα μήνες απραξίας ο Ματέο Πάρις βρήκε και πάλι …μπάλα. Την …έπιασε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την μοιράζεται με τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ. Article publish on Τρί, 01/19/2021 - 11:11 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα