Μαστσεράνο: «Άδικη η κριτική στον Μέσι»

Λίγους μήνες μετά το Μουντιάλ και την αποτυχία της Εθνικής Αργεντινής, ο Χαβιέρ Μαστσεράνο υπερασπίστηκε τον Λιονέλ Μέσι χαρακτηρίζοντας άδικη την κριτική που του ασκήθηκε για τις εμφανίσεις του στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η «αλμπισελέστε» πέρασε με το ζόρι την φάση ομίλων και αποκλείστηκε στους «16» από την μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, με τον Μέσι να συγκεντρώνει πυρά για την διαφορά στην απόδοσή του στα ματς της Εθνικής και της Μπαρτσελόνα.

«Κατά
την άποψή μου δεν φερθήκαμε δίκαια στον Μέσι. Ο Λέο είναι συνηθισμένος να παίζει ποδόσφαιρο εντελώς διαφορετικό με της Εθνικής. Στην Μπαρτσελόνα το ποδόσφαιρο είναι δομημένο, ακαδημαϊκό. Ο προπονητής δεν μπορεί να αλλάξει πολλά και ο παίκτης ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει γιατί το εξασκεί 15 χρόνια, από τα τμήματα υποδομής. Όταν ο Λέο έρχεται στην Εθνική, έχει να κάνει με άλλους προπονητές και άλλες ιδέες. Αυτό είναι πολύ δύσκολο», είπε ο 34χρονος μέσος της Χεμπέι Τσάινα Φόρτσιουν, που δεν απέκλεισε την συμμετοχή του πρώην συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα στο Κόπα Αμέρικα αλλά και το επόμενο Μουντιάλ το 2002 στο Κατάρ:

«Κανείς δεν λέει ότι δεν θα παίξει στο Κόπα Αμέρικα ή στο Μουντιάλ. Δεν ξέρω, γιατί δεν έχω μιλήσει μαζί του εδώ και λίγο καιρό. Όμως έχει και την ηλικία αλλά και την ποιότητα για να επιστρέψει. Τον βλέπω να βελτιώνεται ακόμα κάθε χρόνο. Σίγουρα κάτι χάνεις λόγω της ηλικίας, αλλά σήμερα είναι ένας μέσος που παίζει για την ομάδα. Πετυχαίνει 25 γκολ και είναι πρώτος σκόρερ. Είναι ένας παίκτης που κάνει πράγματα για τα οποία κανονικά χρειάζεσαι τρεις».
Keywords
Τυχαία Θέματα