Μάστακα: " Το χρυσό μετάλλιο είναι αφιερωμένο στα θύματα της πυρκαγιάς "

Ένα από τα "χρυσά" κορίτσια του ελληνικού beach handball, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Έλσα Μάστακα μίλησε στο novasports.gr για τη μεγάλη επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Καζάν.

Η 30χρονη διεθνής πίβοτ αφιέρωσε τον τίτλο στα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Αττική και αναφέρθηκε στον "άθλο" της "Γαλανόλευκης", το ...συρτάκι και την προσοχή που αξίζει στην Παγκόσμια
Πρωταθλήτρια, Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Έλσας Μάστακα στο novasports.gr:

- Έχετε συνειδητοποιήσει τι έχετε πετύχει;

Άρχικά όχι! Ακόμα δεν το πιστεύουμε!

- Πως φτάσατε μέχρι την κορυφή του κόσμου; Περιμένατε μια επιτυχία πριν ξεκινήσει η διοργάνωση;

Όχι δεν περιμέναμε με τίποτα να φτάσουμε μέχρι την κορυφή του βάθρου.Αρχικός μας στόχος ήταν η πεντάδα που δίνει το εισιτήριο για τα World Games της Αμερικής.

Και πως έγινε η μεγάλη υπέρβαση;

Bήμα - βήμα και παιχνίδι με το παιχνίδι βλέπαμε τις δυνατότητες μας. Μετά την νίκη επί της Ρωσίας, η ομάδα πήρε άλλον αέρα και κατάλαβε ότι τα πράγματα είναι πολύ πολύ σοβαρά για κατάκτηση μεταλλίου. Όταν αποκλεισαμε και την Πρωταθλήτρια Κόσμου Ισπανία και πήγαμε στον τελικό, εκεί είπαμε: "Δεν το χάνουμε με τίποτα αυτό το χρυσό. Είναι δικό μας"!

Πως προέκυψε το συρτάκι μετά τους αγώνες;

Ήταν επιλογή του DJ μετά από κάθε νίκη μας κι εμείς δεν τους χαλάσαμε το χατήρι.

Που αφιερώνετε τη μεγάλη σας επιτυχία;

Πρώτα από όλα θέλω να αφιερώσω το χρυσό μετάλλιο εκεί που αφιέρωνα κάθε μας νίκη. Δηλαδή στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς και σε όλους τους πληγέντες στην Ελλάδα.

Μετά στην οικογένεια μου που είναι δίπλα μου και στην αδερφούλα μου, η οποία με καλύπτει στη δουλειά όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να μπορώ να πηγαίνω στις προπονήσεις της ομάδας.

Ελπίζεις πως αυτή η επιτυχία θα κάνει πιο γνωστό στην Ελλάδα το handball και ιδιαίτερα το beach handball, το οποίο είναι σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό;
Το ελπίζω και το εύχομαι! Πλέον η Εθνική Ελλάδας είναι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια αν δεν την προσέξουν τώρα, πότε θα της δώσουν την προσοχή που της αξίζει; Στις υπόλοιπες χώρες το beach handball είναι πολύ διαδεδομένο και ελπίζω σύντομα το ίδιο να γίνει και στην Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα