«Μασάζ» σε big 4 για Περέιρα!

Η FIFA ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι ο Μέλο Περέιρα θα παραμείνει στην ηγεσία της ΚΕΔ και αμέσως είδε ΑΕΚ και Ολυμπιακό να αντιδρούν.

Γνωρίζοντας λοιπόν, ότι στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που συνεδριάζει την Τετάρτη (και θα τεθεί το θέμα ανανέωσης της σύμβασης του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή) ΑΕΚ και Ολυμπιακός διαθέτουν την πλειοψηφία, αποφάσισε να κάνει εκείνη το πρώτο βήμα.

Οι διεθνείς επιτηρητές του ποδοσφαίρου μας Χέρμπερτ Χούμπελ, Πετρ Φούσεκ και Μάριος Γεωργίου γνωστοποίησαν στη Λίγκα την επιθυμία - εντολή τους να παραστούν στο ΔΣ της Τρίτης.

Αμέσως μετά θα έχουν συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ (Μάκη Γκαγκάτση), του Ολυμπιακού (Λίνα Σουλούκου), της ΑΕΚ (Μηνά Λυσάνδρου) και του Παναθηναϊκού (Λεωνίδα Μπουτσικάρη). Ο στόχος τους είναι προφανής:

Να τους πείσουν (και ειδικά την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό) ότι αφού η FIFA αποφάσισε την παραμονή του Μέλο Περέιρα στην ΚΕΔ, θα πρέπει να υπακούσουν και να ΜΗ μπλοκάρουν την ανανέωση της σύμβασής του με την ΕΠΟ την Τετάρτη.

Ήδη χθες η ΕΠΟ υποχρεώθηκε να εκδώσει ανακοίνωση – διάψευση για δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι έχουν διαρρεύσει οι πίνακες των διαιτητών της νέας περιόδου πριν τεθούν υπόψη των μελών της ομοσπονδίας.

Γενικά το κλίμα για τον Περέιρα δεν είναι καλό. Αυτό το γνωρίζουν FIFA και UEFA, αλλά για να δείξουν ότι ελέγχουν το… παιχνίδι και δεν κάνουν χατίρια, επέμειναν στην παραμονή του Πορτογάλου.

Επιπλέον θα παίξουν και πάλι το χαρτί του… Grexit για να πουν σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό ότι αν επιμείνουν στην αντικατάσταση του Περέιρα, ίσως υπάρξουν κυρώσεις!

Φυσικά η ελληνική πλευρά γνωρίζει πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι βαρύ πλήγμα για την Ελλάδα.

Όμως θα είναι εξίσου βαρύ για τις FIFA και UEFA, οι οποίες μετά από τρία και πλέον χρόνια επιτήρησης δεν κατάφεραν να αλλάξουν πράγματα και καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μεγάλο ρόλο θα παίξει ο τρόπος με τον οποίο θα εκθέσει η FIFA τα επιχειρήματά της. Αλλά και οι εξελίξεις με την πορεία λειτουργίας του VAR τη νέα περίοδο. Ακόμα η FIFA, επιμένοντας στην τήρηση της νομιμότητας, θα ζητήσει εκ νέου την απομάκρυνση του Βασίλη Γκαγκάτση από την Superleague.

Κίνηση που φαίνεται να ικανοποιεί τον Ολυμπιακό που εδώ και μήνες βάλει κατά του συγκεκριμένου παράγοντα.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα. Ούτε για την ελληνική, ούτε για την εκτός συνόρων αντίδραση.

Και τούτο γιατί η FIFA γνωρίζει ότι μπορεί να συνδιαλέγεται μόνο με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και όχι με τον Βαγγέλη Γραμμένο, τον οποίο δεν έχει καν προσκαλέσει στη συνάντηση, αν και ως ο πρώτος τη τάξει Έλληνας παράγοντας θα έπρεπε ως εκ της θέσεώς του να δώσει το παρών.

Αλλά εδώ έχει «χαθεί η μπάλα» με την Εθνική (και στο θέμα του Αναστασιάδη και στο θέμα της έδρας, που ενώ έχει ανακοινωθεί το Παγκρήτιο, θα συνεχίσει να είναι το ΟΑΚΑ) που να μπλέξει ο Γραμμένος και με την ΚΕΔ.

Η FIFA λοιπόν, προετοιμάζει «μασάζ» στους big 4, έχοντας κατά νου ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες που είναι δυσαρεστημένες από τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΔ κατά την περσινή περίοδο.

Κι αφήνει στην άκρη την ΕΠΟ και τον Γραμμένο, που έτσι κι αλλιώς τους ελέγχει ως εποπτεύουσα (άγνωστο για πόσο ακόμα) αρχή.
Keywords
Τυχαία Θέματα