Μαρτίνς: «Στόχος μας είναι το θέαμα κι οι μεγάλες νίκες» (video)

Εμφανώς ικανοποιημένος από την τελική έκβαση της αναμέτρησης και τη νίκη της ομάδας του, ο Πέδρο Μαρτίνς, έπλεξε το εγκώμιο του αντιπάλου του για το πρώτο μέρος του αγώνα κι εξήγησε τί άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο: «Ο προπονητής της ΑΕΚ είχε σχεδιάσει πολύ καλά το ματς κι η ομάδα του επιβλήθηκε στο πρώτο μέρος εκμεταλλευόμενη την πίεση που είχαμε εμείς ως ομάδα. Ξέραμε ότι έπρεπε να αλλάξουν τα πράγματα. Παίξαμε πιο άμεσο και πιο σίγουρο ποδόσφαιρο. Έχουμε τους παίκτες να εκμεταλλευτούν τέτοιες καταστάσεις, παίκτες με ποιότητα
κι εμπειρία. Απο τη στιγμή που βελτιώθηκε η πρώτη πάσα μας τα πράγματα έγιναν καλύτερα. Ένα πολύ καλό δεύτερο μέρος και σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι σε ομάδα μ’ εξαιρετικη στρατηγική στο πρώτο μέρος».

Για την επιλογή του να περάσει στον αγώνα τον Βασίλη Τοροσίδη στο δεύτερο ημίχρονο: «Η είσοδος του Τοροσίδη μας βοήθησε επιθετικά. Είναι αρχηγός μας και γνωρίζει από τέτοια παιχνίδια. Ακόμα κι αν δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση. Διεκδικούσε κάθε μπαλιά και κάναμε οργανωμένες επιθέσεις. Ακολούθησαν κι οι υπόλοιποι και το παιχνίδι μας έστρωσε. Η ομάδα πιστεύει πολύ στον εαυτό της και δείξαμε πως έχουμε ταλέντο και ποιότητα. Ήταν πολύ δύσκολο γιατί είχαμε μεγάλη πίεση στο ημίχρονο».

Για το ποιά ήταν η μεγαλύτερη διαφοροποίηση ανάμεσα στα δυο ημίχρονα: «Το αγωνιστικό πνεύμα ήταν η μεγαλύτερη αλλαγή που συνέβη».Για το πώς περιμένει να επηρεάσει το δεύτερο ματς με την Ντιναμό Κιέβου το συγκεκριμένο αποτέλεσμα: «Βοηθάει η νίκη σ’ ενα ντέρμπι κι ο κόσμος του Ολυμπιακού άξιζε μια τέτοια μεγάλη νίκη. Είναι πιο εύκολο να προετοιμάζεις ένα σημαντικό παιχνίδι όπως αυτό με την Ντιναμό μετά από μια μεγάλη νίκη. Πιστεύουμε στην πρόκριση».

Για το αν βοήθησαν περισσότερο οι Έλληνες που μπήκαν ως αλλαγές κι αν υπάρχει εικόνα από την κατάσταση του Χριστοδουλόπουλου: «Οι Έλληνες που μπήκαν στο ημίχρονο είχαν κι εμπειρία από τέτοια ματς. Άρα ναι βοήθησαν συν την ποιότητα που έχουν, όλα αυτά βοήθησαν. Όμως δεν είναι ότι είναι Έλληνες αλλά τ’ ότι ξέρουν πολύ καλά τις θέσεις τους κι έχουν μεγάλη ποιότητα. Για τον Λάζαρο δεν μπορώ να πω κάτι. Αύριο θα εκτιμηθεί η κατάστασή του».

Για το πώς διαμορφώνεται η φιλοσοφία της ομάδας μετά από μια τέτοια νίκη: «Αυτήν είναι η φιλοσοφία μας. Να κερδίζουμε. Έτσι και σήμερα. Η ομάδα έπρεπε να πιστέψει στον εαυτό της. Τα λάθη του πρώτου μέρους, λάθη απειρίας επηρέασαν πάρα πολύ την ομάδα. Ο στόχος μας ειναι το θέαμα και οι μεγάλες νικες».

Για τη στάση του κόσμου που επίσης διαφοροποιήθηκε από ημίχρονο σε ημίχρονο, έχοντας ως έρισμα την εικόνα της ομάδας: «Καταλαβαίνω την αντίδραση του κόσμου στο πρώτο ημίχρονο κι είχαν δίκιο. Όπως μας αποθεώνουν στις νίκες έχουν το δικαίωμα να μας κρίνουν αρνητικά. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως μας ώθησαν στη νίκη. Σ’ αυτόν τον αγώνα ήμασταν όλοι μαζί».
Keywords
Τυχαία Θέματα