Μαρτίνεθ: «Τις τελευταίες εβδομάδες όλοι μου μιλούν για την ιστορία του γηπέδου, πρέπει να παίξουμε με πάθος»

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρτίνεθ στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με την Γκενκ:

«Πριν ξεκινήσουμε, θέλω να συλλυπηθώ την οικογένεια και τους οικείους του θύματος το οποίο δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Είμαι πολύ στεναχωρημένος γιατί αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, η βία πρέπει να βρίσκεται μακριά από το ποδόσφαιρο και δεν έχει καμία θέση στις ποδοσφαιρικές συζητήσεις.

Ανυπομονούμε για τον αυριανό παιχνίδι, το πρώτο της χρονιάς και μάλιστα στο γήπεδο μας. Έχουμε πολύ μεγάλες προσδοκίες και φιλοδοξίες. Νομίζω ότι παγκοσμίως δεν υπάρχει κάποια ομάδα που είναι στο 100%

αυτή την περίοδο. Είμαστε όμως έτοιμοι να αγωνιστούμε και να δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο, για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θέλουμε να βγάλουμε το καλύτερο μας πρόσωπο. Σίγουρα ο αντίπαλος φέρνει μαζί του συνθήκες, καλές και κακές, όμως νομίζω ότι δεν μετράει το παρελθόν, παρά μόνο το τι θα συμβεί στον αυριανό παιχνίδι. Είναι το πρώτο επίσημο μας βήμα, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την θετική ενέργεια από την κερκίδα και να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη. Όταν υπάρχουν απαιτήσεις, χρειάζεται ταλέντο και νομίζω ότι η ομάδα μας έχει αρκετό ταλέντο.

Τις τελευταίες εβδομάδες μου μιλούν όλοι για το γήπεδο και την ιστορία του. Νομίζω ότι όλη αυτή η διάθεση και η όρεξη για «μάχη» θα φανεί στο χορτάρι. Πρέπει να παίξουμε με πάθος, με καρδιά και να τα δώσουμε όλα για να καταφέρουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η πρόκριση θα παιχτεί σε δύο ματς, θέλουμε να περάσουμε, σε όλα τα ματς θέλουμε να δείξουμε πάθος και να είμαστε η καλύτερη ομάδα. Όπως είπε και ο Αλέξανδρος, είμαστε ο Ολυμπιακός και ο στόχος είναι να κερδίζουμε πάντα. Είμαστε αρκετά έξυπνοι να ξέρουμε ότι αύριο αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα, και πρέπει να δώσουμε τα πάντα απέναντι σε μία πολύ δύσκολη ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε δυνατοί και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόκριση κρίνεται στα δύο παιχνίδια. Χρειάζεται να είσαι τυχερός, να έχεις επιτυχία, να μην την έχει ο αντίπαλος σου. Κάθε προκριματικός γύρος είναι μία ξεχωριστή διαφορετική ιστορία. Την επόμενη εβδομάδα παίζουν δύο αντίπαλοι ένα ευρωπαϊκό Super Cup εδώ στην έδρα μας, και αν κάποιος σκεφτεί πως έφτασαν μέχρι εδώ, πως κατέκτησαν τους δύο τίτλους, καταλαβαίνεις ότι πέρασαν πολλά στάδια και δοκιμάστηκαν μέσα στην σεζόν για να τα καταφέρουν. Το να παίζεις στην Ευρώπη, είναι κάτι πολύ μεγάλο και υπάρχουν πολλές δυσκολίες, οπότε πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι η Γκενκ είναι πρωταθλήτρια Βελγίου, και όχι ότι αποκλείστηκε από το Champions League. Η διοργάνωση είναι πολύ απαιτητική με πολλές σπουδαίες ομάδες.»

Για την κατάσταση του Χουάνγκ:

Ο Χουάνγκ είναι διαθέσιμος όμως πολλοί από τους ποδοσφαιριστές μας, όχι μόνο ο Χουάνγκ, δεν είναι ακόμη έτοιμοι να παίξουν όλο το 90λέπτο. Τα παιχνίδια δεν τα κερδίζουν οι έντεκα που αρχίζουν, αλλά και αυτοί που μπαίνουν μέσα από τον πάγκο, ακόμη και αυτοί που είναι στην εξέδρα. Νομίζω ότι όλοι είναι εξίσου σημαντικοί και θα το δείτε στην διαχείριση του ρόστερ μέσα στην σεζόν.»

Keywords
Τυχαία Θέματα