Μάρτιν Έντεγκαρντ: Οδηγεί την Άρσεναλ στον τίτλο (vid)

Οι “κανονιέρηδες” βρίσκονται στην κορυφή με οκτώ βαθμούς διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις εμφανίσεις του Έντεγκαρντ. Ο Νορβηγός διεθνής διανύει μόλις τη δεύτερη σεζόν του στο Emirates, αλλά αρχίζει να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες που είχε δει η Ρεάλ, για να τον αποκτήσει.
Ο Έντεγκαρντ δεν έγινε ποτέ απαραίτητος στη Μαδρίτη, αλλά ο Μίκελ Αρτέτα τον έχει μετατρέψει σε κορυφαίο παίκτη. Ο Νορβηγός διεθνής

υπέγραψε στη Ρεάλ Μαδρίτης όταν ήταν μόλις 16 ετών το 2015 από τη Στρόμσγκοντεστ.

Τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά για τον Έντεγκαρντ και πέρασε τον περισσότερο χρόνο του με τη Ρεάλ, παίζοντας στη δεύτερη ομάδα της.
Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη La Liga το 2015 σε μια νίκη με 7-3 για τη Ρεάλ επί της Χετάφε, αλλά αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν μία από τις μόλις 11 εμφανίσεις για την ομάδα της Μαδρίτης.

Martin Ødegaard during the 19/20 Copa Del Rey campaign:

5 Games
3 Goals
3 Assists

https://t.co/LVColrGRL5 pic.twitter.com/D0YfL8XqLU

— Ø (@XtraMartinio) April 5, 2021

Δόθηκε δανεικός στη Χέρενφεν και στη Φιτέσε Άρνεμ πριν το 2019, δοθεί στη Ρεάλ Σοσιεδάδ για μια σεζόν και άρχισε να δείχνει τι μπορούσε να κάνει.
Πραγματοποίησε 31 συμμετοχές στη La Liga και συνέβαλε άμεσα σε δέκα γκολ, ενώ τη βοήθησε να κερδίσει το Copa del Ray.
Μετά ήρθε η αρχικά ο δανεισμός του στην Άρσεναλ τον Ιανουάριο του 2021, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2021, η Άρσεναλ συνδέθηκε με αρκετούς επιθετικούς χαφ, συμπεριλαμβανομένου του Τζέιμς Μάντισον, αλλά καθώς η μεταγραφική περίοδος πλησίαζε στο τέλος της, η Άρσεναλ ολοκλήρωσε μια συμφωνία 30 εκατομμυρίων λιρών με τη Ρεάλ για να αποκτήσει μόνιμα τον Νορβηγό.

Bench Cam, anyone?

NLD special… pic.twitter.com/sn8hY38Opw

Arsenal (@Arsenal) January 17, 2023

Ο νεαρός μέσος έβαλε την υπογραφή του σε ένα πενταετές συμβόλαιο και έπαιξε σε 36 αγώνες πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν, καθώς οι “κανονιέρηδες” έχασαν στις λεπτομέρειες μία θέση για το Champions League.

Ωστόσο, φέτος έχει ανέβει επίπεδο και απολαμβάνει τον ρόλο του ως αρχηγός του συλλόγου και ως μεγάλος δημιουργός στο παινίδι της ομάδας του.
Σε 17 αγώνες πρωταθλήματος, ο Έντεγκαρντ συνέβαλε άμεσα σε 13 γκολ με οκτώ γκολ και πέντε ασίστ.
Ήταν σχεδόν ένα τέλειο ξεκίνημα της σεζόν για την Άρσεναλ και ο Νορβηγός έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό. Ο Έντεγκαρντ εθεωρείτο κάποτε μία από τις πιο λαμπρές προοπτικές του κόσμου, αλλά τελικά, εκπληρώνει αυτές τις δυνατότητες και ηγείται πλέον της προσπάθειας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Άρσεναλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα