Μαρσέιγ – Μπρεστ 2-0: Δεν… κατάλαβε πώς κέρδισε (highlights)

Σ’ ένα παιχνίδι που η Μαρσέιγ παρουσιάστηκε και πάλι ασύνδετη και κακή και η Μπρεστ δουλεμένη και ικανή να φύγει με το εκτός έδρας τρίποντο, η ομάδα του Μαρθελίνο κέρδισε 2-0 και ούτε που κατάλαβε πώς το έκανε.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4 λεπτό, από την δύσκολη κεφαλιά του Εμπεμπά, ύστερα από σέντρα του Βερετού, ένα γκολ που ήρθε νωρίς για να βγάλει το άγχος από τους παίκτες του Μαρθελίνο και να παίξουν πιο ελεύθερα, θα περίμενε κανείς. Κι όμως η Μαρσέιγα από το λεπτό εκείνο και μετά μόνο η Μπρεστ υπήρχε

στο γήπεδο κι έμοιαζε να είναι θέμα χρόνου να έρθει το γκολ της ισοφάρισης. Όμως η μπάλα και ο Λόπες είχαν… άλλα αποφασίσει.

Οτι και να έκανε η Μπρεστ το 1-0 παρέμενε, η μία φάση διαδεχόταν την άλλη για τους φιλοξενούμενους, καθώς από το 15′ ως το 41′ είχαν 5 ευκαιρίες για γκολ χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Το δεύτερο ημίχρονο αρχίζει με δύο τέραστιες ευκαιρίες για την Μπρεστ και μάλιστα μέσα σε ένα λεπτό, αρχικά στο 46′ με τον Λε Ντουαρόν και στη συνέχεια σε κεφαλιά του Μουνιέ με τον Ζιγκό να κάνει κάτι σαν… τακουνάκι για να διώξει την μπάλα που στη συνέχεια βρήκε το δοκάρι κι έφυγε κόρνερ.

Στο 53ο λεπ΄το ήρθε η πρώτη ευκαιρία στο ματς για την Μαρσέιγ, ευκαιρία απ’ αυτές που λες πως δεν χάνονται κι όμως χάθηκε από τον Ομπαμεγιάνγκ που βρέθηκε λίγο πιο μπροστά από το πέναλτι εντελώς μόνος του με τον Μπιζό αλλά πλάσαρε άουτ.

Η Μπρεστ συνέχισε να τιάχνει φάσεις, να είναι συνεχώς στην αντίπαλη περιοχή αλλά ο άγραφος νόμος του ποδοσφαρίου βρήκε εφαρμογή στο 65ο λεπτό όταν σε μία από τις… άναρχες επιθέσεις της η Μαρσέιγ βρήκε το γκολ ύστερα από ασθενής απόκρουση του Μπιζό και προβολή του Σαρ που έκανε το 2-0, κόβοντας φανερά τα φτερά των παικτών της Μπρεστ.

Από το 2-0 και μετά ήταν ένα άλλο ματς, με την Μαρσέιγ να κάνει ότι θέλει στο ανοιχτό γήπεδο και να φτιάχνει πολλές και μεγάλες ευκαρίες κυρίως με τον Ομπαμεγιάνγκ αλλά και τον Γκεντουζί που μπήκε στο παιχνίδι, όμως κανείς τους δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπιζό που έκανε απίθανες αποκρούσεις κρατώντας το παιχνίδι στο 2-0.

Από τους καλύτερους παίκτες της Μπρεστ ο Κένι Λαλά, με τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να κάνει τα πάντα και πολύ καλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα