Μαρούσι – Ολυμπιακός 83-111 : Κάναν και Πίτερς πέταγαν… βότσαλα στη λίμνη (hls)

Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου άρχισε να φαίνεται η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Μέχρι και το 17 το Μαρούσι με τονμ Μπρίσκοου κυρίως, είχε τρόπο να είναι μέσα στο ματς και να ακολουθεί την ομάδα του Πειραιά από κοντινή απόσταση. Προς το τέλος όμως, του πρώτου μισού κι όσο ο Κάναν συνέχιζε να πυροβολεί πίσω από την γραμμή, (είχε 5/5 μέχρι να χάσει το πρώτο του τρίποντο) η απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες άρχισε να μεγαλώνει.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με σκορ 41-53, όμως,

η τρίτη περίοδος ήταν εκείνη στην οποία ξεκαθάρισε το παιχνίδι μια και καλή. Σε αυτό το διάστημα ο Πίτερς κι ο Κάναν, άρχισαν να βλέπουν το καλάθι σαν βαρέλι κι ειδικά ο πρώτος κατάφερε να γίνει πρώτος σκόρερ της ομάδας του φτάνοντας και τελειώνοντας το ματς με 25 πόντους. Η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους και πλέον το Μαρούσι έδειχνε να έχει παραδωθεί στις ορέξεις των φιλοξενούμενων.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει το rotation να ξεκουράσει βασικούς του παίκτες και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε άλλους που δεν παίζουν και τόσο πολύ, όπως πχ ο Τζορτζ Πάπας και ο Τανούλης. Όσο το ματς πάντως ήταν… ζωντανό ο Έλλήνας προπονητής, επέμεινε αρκετά στον Σίκμα (βοηθόντας τον να βρει ρυθμό) αλλά και τον Μπραζντέικις που επίσης δείχνει να έχει ανάγκη τέτοια ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα για να μπει πιο καλά στο κλίμα της υπόλοιπης ομάδας. Από το Μαρούσι ο Μπρίσκοου ήταν πολύ καλός, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, τελείωσε με 20 πόντους, ενώ ο Χιλ τον ακολούθησε με 14.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε ρεκόρ στο φετινό πρωτάθλημα με τους 111 πόντους που πέτυχε ενώ είχε κι ένα καταπληκτικό ποσοστό πίσω από την γραμμή του τριπόντου με 16/32 (50%).

Keywords
Τυχαία Θέματα