Μάρκους Έντουαρντς: Ο «μίνι Μέσι» του Ποτσετίνο που μιλάει ελληνικά!

Όπως αναφέρει η Α Bola, oι «ερυθρόλευκοι» συζητούν με την Βιτόρια Γκιμαράες για την απόκτηση του 22χρονου Άγγλου εξτρέμ, προσφέροντας ως έμψυχο αντάλλαγμα τον Πέπε.

Αν τελικά το deal προχωρήσει, ο Έντουαρντς θα έρθει στην Ελλάδα έχοντας ως…συστατική επιστολή τα πολύ καλά λόγια που είχε πει στο παρελθόν γι’ αυτόν ένας από τους σημαντικότερους προπονητές των τελευταίων ετών, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Παράλληλα,

ο νεαρός ακραίος επιθετικός θα νιώσει στην Ελλάδα περίπου σαν στο σπίτι του καθώς μιλάει και καταλαβαίνει ελληνικά λόγω της κυπριακής καταγωγής του!

«Μου θυμίζει τον Μέσι»

Ο Έντουαρντς γεννήθηκε στις 312/1998 στο Λονδίνο και από την ηλικία των οκτώ ετών εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Τότεναμ.

Το 2016 εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα από τον τότε προπονητή των Λονδρέζων Μαουρίτσιο Ποτσετίνο μετά από καλές εμφανίσεις στα φιλικά προετοιμασίας, παίρνοντας μάλιστα τη φανέλα με το νο. 48 των «σπερς» για τη σεζόν 2016-17.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, έκανε το ντεμπούτο του με την Τότεναμ σε ματς του Λιγκ Καπ κόντρα στη Τζίλιγχαμ, μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά ως αλλαγή.

Μία μέρα νωρίτερα, ο Ποτσετίνο είχε προειδοποιήσει για το γεγονός ότι θα τον χρησιμοποιούσε, με μία δήλωση που ίσως αποδείχτηκε ότι τελικά ίσως δεν του έκανε και πολύ καλό, τονίζοντας ότι το …σουλούπι του πιτσιρικά του θύμιζε Μέσι.

«Τα χαρακτηριστικά του, το σώμα του και ο τρόπος που παίζει, μου θυμίζουν λίγο το ξεκίνημα του Μέσι. Είναι ένας νεαρός με μεγάλη προοπτική, μπορεί να γίνει top παίκτης αλλά πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και όλα έχουν να κάνουν από το πώς θα χτίσει το μέλλον του. Εμείς πρέπει να τον καθοδηγήσουμε», είχε πει ο Αργεντινός για τον Έντουαρντς, ο οποίος στα ενδότερα της Τότεναμ είχε το παρατσούκλι «μίνι Μέσι»!

Λίγο καιρό αργότερα ο Ποτσετίνο επανήλθε στον Έντουαρντς με νέα εγκωμιαστικά σχόλια: «Ίσως αν είχε γεννηθεί στη Βραζιλία ή την Αργεντινή, σήμερα να ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ποδοσφαιρικά ταλέντα στον κόσμο».

«Τρέλανε» την Ολλανδία στις ντρίμπλες!

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν στην Τότεναμ για τον Έντουαρντς σύμφωνα με τις προσδοκίες. Ένας τραυματισμός στον αστράγαλο τον άφησε εκτός για καιρό, ενώ ο Μαουρίτσιο αργότερα παραδέχτηκε ότι ο ταλαντούχος νεαρός ήταν λίγο ατίθασος.

«Ίσως έκανα λάθος που τον σύγκρινα με τον Μέσι, πίστευα ότι ήταν κάτι που θα αντιμετώπιζε θετικά», είχε τονίσει, προσθέτοντας ότι ο νεαρός είχε «πρόβλημα με την εξουσία».

Ο Έντουαρντς τελικά δεν θα έκανε άλλη εμφάνιση με την πρώτη ομάδα της Τότεναμ και τον Ιανουάριο του 2018 δόθηκε δανεικός στη Νόριτς, όπου έπαιξε ελάχιστα.

Καλύτερα πήγε ο δανεισμός στην Ολλανδία το 2018-19 με την Εξέλσιορ Ρότερνταμ, η οποία μπορεί να υποβιβάστηκε, όμως ο νεαρός ξεχώρισε, όντας πρώτος στη στατιστική κατηγορία για ντρίμπλες ανά αγώνα σε όλη την Eredivisie, αφήνοντας δεύτερο τον τότε παίκτη της PSV Στίβεν Μπερχβάιν!

Τελικά το καλοκαίρι του 2019 μεταγράφηκε στην Πορτογαλία για τη Γκιμαράες που απέκτησε το 50% των δικαιωμάτων του και του τοποθέτησε ρήτρα 50 εκατ. ευρώ, με τον παίκτη να σκοράρει για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην αιώνια αντίπαλο της Τότεναμ, Άρσεναλ!

Οι κυπριακές ρίζες!

Μέσι λοιπόν ο Έντουαρντς δύσκολα θα γίνει – όπως και οποιοσδήποτε άλλος! – ωστόσο στα 22 έχει ακόμα χρόνο για μία πολύ καλή ποδοσφαιρική καριέρα.

Αν τη συνεχίσει στην Ελλάδα, ίσως δεν θα χρειαστεί τόσο μεγάλο χρόνο προσαρμογής, με δεδομένο ότι λόγω της κυπριακής καταγωγής της μητέρας του μιλάει και καταλαβαίνει ελληνικά!

Ο νεαρός προτίμησε να εκπροσωπήσει την Αγγλία σε επίπεδο εθνικών ομάδων, έχοντας συμμετοχές με τα «λιοντάρια» από την Κ16 έως την Κ20.

Μάλιστα το 2017 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Αγγλία σε επίπεδο Κ19.

Αρκετά νωρίτερα, το 2014, είχε σκοράρει απέναντι στην Κύπρο σε προκριματικά για το ευρωπαϊκό Κ17 στην Πάφο και όπως είχε δηλώσει στην ιστοσελίδα της αγγλικής ομοσπονδίας, φοβόταν να το πανηγυρίσει λόγω της πιθανής αντίδρασης της οικογένειας της μητέρας του!

«Η Κύπρος πάντα έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, πηγαίνω κάθε χρόνο για διακοπές καθώς η μητέρα μου είναι Κύπρια. Τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς μου κατάγονται από ένα μέρος κοντά στη Λευκωσία. Έχω περίπου 40 συγγενείς εκεί και μερικές θείες και ξαδέλφια μου ήρθαν να δουν το παιχνίδι. Ήταν περίεργο συναίσθημα, δεν ήθελα στην πραγματικότητα να πανηγυρίσω, το είχα συζητήσει με την οικογένειά μου και τους συμμαθητές μου στο σχολείο νωρίτερα.

Αν πανηγύριζα οι θείες μου θα μου τα έψαλλαν, αλλά τελικά μετά όλες μου έλεγαν πόσο περήφανες είναι για μένα», είχε πει ο Έντουαρντς προσθέτοντας:

«Μπορώ να μιλήσω και να καταλάβω τη γλώσσα, οπότε ήταν περίεργο να παίζω απέναντι στην Κύπρο, καταλάβαινα όλα όσα έλεγαν στο γήπεδο. Στο διεθνές ποδόσφαιρο είναι μειονέκτημα να μην καταλαβαίνεις τι λέει η άλλη ομάδα, όμως εγώ μπορούσα».

Ο νεαρός μάλιστα είχε μιλήσει ακόμα και για τις γαστριμαργικές του προτιμήσεις στην Κύπρο!

«Αγαπώ την κυπριακή κουζίνα, στο σπίτι τρώμε συνέχεια, η μητέρα μου μαγειρεύει. Το αγαπημένο μου πιάτο είναι τα κουπέπια (ντολμαδάκια)! Τα σέρβιραν και στο ξενοδοχείο, αλλά δεν ήταν τόσο καλά όσο της μητέρας μου»!

Keywords
Τυχαία Θέματα