Μαραθώνιος: Ο Κίπτο νικητής της κλασικής διαδρομής (video)

Ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος τερμάτισε στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο σε 2:10.34 και άφησε στη δεύτερη θέση τον Κιλίμο και στην τρίτη τον Κιτσάνα, οι οποίοι μπήκαν μαζί στο στάδιο και τερμάτισαν σε χρόνο 2:12.35. Ο Αφρικανός αθλητής έκανε νέο ρεκόρ αγώνα και γνώρισε την αποθέωση από τους θεατές στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Την προηγούμενη καλύτερη επίδοση κατείχε ο Φέλιξ Κίπτσιρτσιρ με 2:10.37 από το 2014.

Μετά το τέλος της κλασικής διαδρομής ο Κίπτο δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος,

δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα».

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση πήρε η Ατατανέ από το Μαρόκο με χρόνο 2:31.52. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Γιαπτσιρτσίρ με χρόνο 2:32.19 και στην Τρίτη η Γκλόρια Πριβιλέτζιο με χρόνο 2:43.19, που ήταν και η πρώτη Ελληνίδα.

Πρώτος Έλληνας ήταν ο Παναγιώτης Καραΐσκος με χρόνο 2.22.37, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Χαράλαμπο Πιτσώλη με 2:23.34 και στην τρίτη τον Γιώργο Μίνο με 2:23.56.

Ο Καραΐσκος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Είναι η ένατη συμμετοχή μου και το τέταρτο μετάλλιο μου. Ήξερα ότι ήμουν σε καλή κατάσταση και ήθελα να το επιβεβαιώσω στην κούρσα. Από αύριο ξεκινούν οι καινούριοι στόχοι».

Τα σχετικά βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα