Μαραντόνα: «Ένας εύθραυστος ποιητής της μπάλας…»

Μαραντόνα: «Ένας εύθραυστος ποιητής της μπάλας…»tbairaktΣάβ, 01/02/2021 - 18:12

Ο Πάπας Φραγκίσκος με δηλώσεις του τόνισε ότι ο Μαραντόνα ήταν ένας ποιητής στο γήπεδο κι ένας εύθραυστος άνθρωπος έξω από αυτό.


Ο Πάπας, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», αποθέωσε τον ποδοσφαιριστή Μαραντόνα, αλλά εξέφρασε την στεναχώρια του για τον άνθρωπο Ντιέγκο Αρμάντο, ο οποίος έφυγε από την ζωή στις 25 Νοεμβρίου.


Ο «Ντιεγκίτο» είχε πολύ καλές σχέσεις με τον νυν ηγέτη του

Βατικανού, ο οποίος επίσης είναι αργεντινός.


«Στο γήπεδο ήταν ένας ποιητής, ένας μεγάλος πρωταθλητής που χάρισε χαρά σε εκατομμύρια ανθρώπους, στην Αργεντινή και στη Νάπολι. Ήταν, όμως, και ένας πολύ εύθραυστος άνθρωπος» υποστήριξε ο Ποντίφικας, ο οποίος εξιστόρησε και μια προσωπική εμπειρία από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986., 


«Βρισκόμουν στην Φρανκφούρτη, σε μια δύσκολη εποχή για εμένα, μελετούσα την γλώσσα και μάζευα υλικό για την διδακτορική διατριβή μου. Δεν μπόρεσα να δω τον τελικό του Μουντιάλ και έμαθα την επόμενη μέρα τη νίκη της Αργεντινής επί της Γερμανίας, όταν μια κοπέλα από την Ιαπωνία έγραψε στον πίνακα «Ζήτω η Αργεντινή», στη διάρκεια του μαθήματος γερμανικών» θυμήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος.
 

Off Off tbairakt Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο Πάπας Φραγκίσκος με δηλώσεις του τόνισε ότι ο Μαραντόνα ήταν ένας ποιητής στο γήπεδο κι ένας εύθραυστος άνθρωπος έξω από αυτό. Article publish on Σάβ, 01/02/2021 - 18:12 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα