Μαντσίνι : «Ποιοτική ομάδα η Ελλάδα αλλά ήρθαμε να κερδίσουμε...» (video)

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, που πέρυσι τέτοια εποχή είχε υποσχεθεί να επαναφέρει την Ιταλία στο υψηλότερο επίπεδο εμφανίστηκε αισιόδοξος ενόψει του αυριανού αγώνα με την εθνική Ελλάδος εκφράζοντας και μια αποφασιστικότητα για τα κέρδη της ομάδας του από το ματς στο ΟΑΚΑ.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «Σκουάντρα Ατζούρα» είπε 2-3 φορές τη φράση :
«Είμαστε Ιταλία και πρέπει όπου παίζουμε να κερδίσουμε..» απαντώντας σε ερωτήσεις Ιταλών για το πώς μπορεί να διαχειριστεί την αναμέτρηση η ομάδα του έχοντας ως δεδομένες τις
αλλαγές που σκέφτεται να κάνει κυρίως στην επιθετική γραμμή.

Για όλα αυτά ο Μαντσίνι ξεκαθάρισε πως οι παίκτες του θέλουν και μπορούν να γίνονται ολοένα και καλύτεροι, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης με την Ελλάδα για την οποία ο 54χρονος τεχνικός είχε μόνον καλά λόγια να πει :

«Παρακολουθώ την Ελλάδα εδώ και λίγους μήνες. Είναι μια ομάδα πολύ δυνατή που έχει αλλάξει πολύ την ποιότητα των ποδοσφαιριστών της όπως και το επίπεδο του παιχνιδιού της. Έχει ένα πολύ καλό σύνολο που παίζει καλά, γνωρίζοντας το τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο με παίκτες έμπειρους και υψηλού επιπέδου. Μας περιμένει ένας δύσκολος αγώνας, όμως είμαστε η Ιταλία! Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τίποτε άλλο πέραν της νίκης.
Οι επιθετικοί μας είναι όλοι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι αλήθεια πως ακόμα δεν έχω αποφασίσει το πώς θα παίξουμε και ποιους θα χρησιμοποιήσω.
Σεβόμαστε την Ελλάδα, μια ομάδα με ορατά σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι της όμως εμείς είμαστε εδώ έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Ίσως χρειαστεί αν αλλάξουμε πράγματα στην διάρκεια του αγώνα. Προφανώς και μπορεί να δυσκολευτούμε, ίσως ακόμα χρειαστεί να αμυνθούμε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα σταματήσουμε να ψάχνουμε την βελτίωση στις κινήσεις μας ως ομάδα.
Είμαστε εδώ με 30 παίκτες και λίγο χρόνο στη διάθεσή μας. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο προκειμένου να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Όμως βλέπω ότι υπάρχει βελτίωση.
Ελπίζω να παίξουμε καλά για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε με την Ελλάδα και στον επόμενο αγώνα (με τη Βοσνία) ψάχνοντας την ουσία αλλά και παίζοντας με τον ίδιο τρόπο, την ίδια καλή διάθεση για να τα καταφέρουμε.
Η Εθνική Ιταλίας δεν ήταν παρούσα στο Μουντιάλ της Ρωσίας κι αυτό μας πείραξε πολύ. Μας στεναχώρησε αλλά τώρα είναι αυτό που μας δίνει κίνητρο έτσι ώστε να προχωρήσουμε καθώς δεν έχουμε χρόνο να κοιτάξουμε πίσω αλλά μόνον μπροστά καθώς η Ιταλία πρέπει να είναι παρούσα στις μεγάλες διοργανώσεις και να πρωταγωνιστεί..»
Keywords
Τυχαία Θέματα