Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 1-0: Ο Μπερνάρντο την έστειλε στον τελικό! (videos + highlights)

Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι αναμετρήθηκαν στο Γουέμπλεϊ για τον ημιτελικό του FA Cup. Μετά από ένα πολύ δυνατό σε δυνάμεις και ένταση παιχνίδι, ένα γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα στο 84‘ ήταν αρκετό να χωρίσει τις δύο ομάδες, με τους “Πολίτες” να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό, λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του UEFA Champions League.

Εκεί

θα περιμένουν το νικητή του ζευγαριού Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κόβεντρι.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν με πολύ ένταση στην αναμέτρηση, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Από το 25′ και μετά η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα- που παρατάχθηκε χωρίς τον Έρλινγκ Χάλαντ λόγω τραυματισμού που αποκόμισε στο παιχνίδι με τη Ρεάλ- κράτησε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της και έφτανε με μεγαλύτερες αξιώσεις στην εστία του Πέτροβιτς. Από την άλλη, η Τσέλσι επιχείρησε να χτυπήσει στη κόντρα, αλλά οι προσπάθειές της σταμάτησαν στον Ορτέγκα. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα όντας ισόπαλοι 0-0.

/script>

Στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ντίας μπήκε στη θέση του Στόουνς, με τη Σίτι να γυρνάει σε σύστημα με τέσσερις αμυντικούς. Συνέχισε να κρατάει στο μεγαλύτερο διάστημα τη κατοχή της μπάλας, με την Τσέλσι να παίζει πολύ πιο άμεσα. Στο 66′ μπήκε κι ο Ντοκού στη θέση του Γκρίλις, ενώ ο Ποκετίνο προχώρησε στις πρώτες του αλλαγές στο 79′. Στο 84′ η Μάντσεστερ Σίτι θα ανοίξει το σκορ. Ο Ντοκού θα κάνει τη προσπάθεια από τα αριστερά και θα δώσει στον Ντε Μπρόινε. Εκείνος θα κάνει συρτό γύρισμα, η μπάλα δεν θα απομακρυνθεί κι ο Μπερνάρντο Σίλβα θα σκοράρει για το 1-0.

Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης, οι “βασιλικοί μπλε” θα πιέσουν για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι “Πολίτες” πέρασαν στο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για τρίτη συνεχόμενη φορά. Έντεκα αποκλεισμοί για την Τσέλσι ένα βήμα πριν το τελικό, μόνο Έβερτον (13) και Τότεναμ (12) έχουν περισσότερους.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ, Άκε, Ακάντζι, Στόουνς (46′ Ντίας), Ρόδρι, Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις (66′ Ντοκού), Άλβαρες (88′ Μπομπ)

Τσέλσι (Ποκετίνο): Πέτροβιτς, Γκούστο, Τιάγκο Σίλβα, Τσαλόμπα, Κουκουρέγια, Φερνάντες, Καϊσέδο, Πάλμερ, Γκάλαχερ, Μαντουέκε (79′ Μούντρικ), Τζάκσον

Διαιτητής: Μ. Όλιβερ

Κίτρινες: Άλβαρες 58′, Φόντεν 83′, Ντε Μπρόινε 86′- Καϊσέδο 45′, Πέτροβιτς 83′, Φερνάντες 86′

Keywords
Τυχαία Θέματα