Μάντσεστερ Σίτι-Μπριζ 4-1: «Καθάρισε» στο δεύτερο και έπιασε κορυφή μέσω… Λειψίας! (hls)

Αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 4-1 της Μπριζ, σκοράροντας τρία γκολ στο δεύτερο 45λεπτο. Το σκορ είχε ανοίξει ο Φόντεν (15′), πριν οι Μαχρέζ (54′), Στέρλινγκ (72′) και Γκαμπριέλ Ζεσούς «κλειδώσουν» τη νίκη! Το γκολ της ισοφάρισης για το προσωρινό 1-1 είχε σημειώσει με… απίστευτο αυτογκόλ ο Στόουνς!

Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα μπήκε όπως πάντα με το πόδι πατημένο

στο… γκάζι στην αναμέτρηση και έφτασε σε γκολ με τη συμπλήρωση 15 λεπτών. Ο Κανσέλο βρήκε ιδανικά τον Φόντεν, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 σε κενή εστία!

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ όμως, καθώς οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με ένα απίστευτο αυτογκολ δύο λεπτά μετά! Ο Στόουνς ήταν ο άτυχος της υπόθεσης, με την μπάλα να βρίσκει ύστερα από κόντρες πάνω του και να καταλήγει στα δίκτυα της ομάδας του! Αυτό ήταν το πρώτο αυτογκόλ για τη Σίτι μετά κι εκείνο του Στέρλινγκ τον Σεπτέμβριο του 2016 απέναντι στη Σέλτικ.

2016 – John Stones is the first Manchester City player to score an own goal in the Champions League since September 2016, when Raheem Sterling scored one against Celtic. Unfortunate.

— OptaJoe (@OptaJoe) November 3, 2021

Στη συνέχεια του πρώτου μέρους οι Πολίτες πίεζαν για να ανακτήσουν το προβάδισμα, όμως αυτή δεν ήταν αρκετή για να «λυγίσει» την αντίσταση των αντιπάλων τους μέχρι και την ανάπαυλα.

Εν τέλει αυτή ήρθε στο 54′ με τον Μάχρεζ να σκοράρει σε μια περίεργη φάση που άρχισε από τα πόδια του και λάθος γύρισμα και τελείωσε με υπέροχη κεφαλιά του για το 2-1 της ομάδας του.

Οι Βέλγοι προσπάθησαν να φτάσουν ξανά στην ισοφάριση, όμως με μια εξαιρετική ομαδική συνεργασία οι Άγγλοι έφτασαν σε τρίτο γκολ στο 72′. Ο Γκιντογκάν ήταν ο άνθρωπος που βρήκε τον Στέρλινγκ για το 3-1, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς!

Το παιχνίδι επιφύλασσε κι άλλο ένα τέρμα, με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να πλασάρει εξαιρετικά στο 90+2′ τον Μινιολέ για το τελικό 4-1! Έτσι πλέον η Σίτι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου, μετά και το… δώρο της Λειψίας και το 2-2 απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν!

Σκόρερ: 15′ Φόντεν, 54′ Μαχρέζ, 72′ Στέρλινγκ, 90+2′ Γκαμπριέλ Ζεσούς – 17′ (αυτ.) Στόουνς

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ (80′ Ζιντσένκο), Στόουνς, Λαπόρτ, Κανσέλο, Σίλβα (75′ Ντε Μπρόινε), Ρόδρι, Γκιντογκάν, Μαχρέζ (69΄Στέρλινγκ), Γκρίλις (68′ Γκαμπριέλ Ζεσούς), Φόντεν (80′ Πάλμερ)

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Μέχελ, Χέντρι, Ενσοκί, Σόμπολ (72′ Ρίκα), Βόρμερ, Φανάκεν, Ριτς (78′ Μπάμπα), Κλίντον Μάτα (78′ Βαν Ντε Μπρεμπτ), Λανγκ (78′ Ντοστ), Ντε Κέτελαρε

Η βαθμολογία:

Μάντσεστερ Σίτι: 9

Παρί Σεν Ζερμέν: 8

Μπριζ: 4

Λειψία: 1

Επόμενη αγωνιστική (24/11):

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν

Μπριζ – Λειψία

Keywords
Τυχαία Θέματα