Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι τέσσερις προτεραιότητες

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ολοκλήρωσαν την περίοδο με απογοητευτικό τρόπο, συγκεντρώνοντας τον χαμηλότερο αριθμό βαθμών στην ιστορία τους στη Premier League (58). Απώλεσαν τον στόχο του Champions League και έμειναν στην έκτη θέση μετά την ήττα από την Κρίσταλ Πάλας με 1-0 την τελευταία αγωνιστική. Ο Τεν Χαχ έχει μία τεράστια πρόκληση μπροστά του, να σταθεροποιήσει το «πλοίο» και να οδηγήσει τον σύλλογο σε

πρώτη φάση τουλάχιστον στην πρώτη τετράδα . Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν συνδεθεί με αρκετούς παίκτες και ο πρώην προπονητής του Άγιαξ θέλει να ενισχύσει το ρόστερ του το συντομότερο δυνατό.

Με τους Μάτιτς, Πογκμπά, Λίνγκαρντ και Καβάνι να αποχωρούν μετά τη λήξη των συμβολαίων τους, η Γιουνάιτεντ πρέπει να φρεσκάρει το δυναμικό της με αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε τέσσερις από τους βασικούς στόχους της Γιουνάιτεντ.

Φρένκι ντε Γιονγκ
Υπάρχει η πίστη ότι ο Ολλανδός διεθνής μέσος θα μεταβεί στο «Ολντ Τράφορντ» με τον Τεν Χαχ να επιθυμεί την επανένωση με τον παίκτη. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Ντε Γιονγκ είναι χαρούμενος στη Βαρκελώνη και θέλει να μείνει και να παλέψει για τη θέση του στους Καταλανύς, δίπλα στο ισπανικό δίδυμο Γκάβι και Πέντρι.
Πρόσφατα είχε δηλώσει: «Το έχω ξαναπεί, η Μπαρτσελόνα είναι ο σύλλογος των ονείρων μου από μικρός. Αν έχω κάποια ενδιαφέρουσα πρόσκληση από άλλο σύλλογο φυσικά και θα ενδιαφερθώ. Είναι κάτι που γίνεται πάντα στο ποδόσφαιρο».

Γιούριεν Τίμπερ
Η Γιουνάιτεντ δέχθηκε τα περισσότερα γκολ από τους επτά πρώτους της Premier League την περασμένη σεζόν (57) και ο Τεν Χαχ ελπίζει να ενισχύσει την αμυντική γραμμή των «κόκκινων διαβόλων» με τουλάχιστον έναν νέο αμυντικό. Ο Τίμπερ έχει προβληθεί ως πιθανή επιλογή αφού οι δυο τους συνεργάστηκε στον Άγιαξ και ο 20χρονος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φύγει από το Άμστερνταμ αυτό το καλοκαίρι.
Ωστόσο, φάνηκε να υπαινίσσεται ότι έχει την επιθυμία να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο σε επίπεδο Champions League, λέγοντας στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf: «Φυσικά και μπορώ να εξελιχθώ περισσότερο στον Άγιαξ. Είμαι 100% σίγουρος γι’ αυτό. Μεγάλωσα σε αυτόν τον σύλλογο, αλλά μπορώ να εξελιχθώ και σε άλλους συλλόγους».

Manchester United make concrete approach for Ajax's Antony

— utdreport (@utdreport) May 17, 2022

Άντονι
Ένα άλλο αστέρι του Άγιαξ, ο Άντονι είναι ο τελευταίος παίκτης που συνδέθηκε με τη Γιουνάιτεντ αφού σημείωσε 12 γκολ σε 33 εμφανίσεις για την ολλανδική ομάδα την περασμένη σεζόν. Η Λίβερπουλ ενδιαφέρεται επίσης για τον Βραζιλιάνο εξτρέμκαι όπως ο Τίμπερ, έτσι και ο Αντόνι δεν θα έλεγε όχι στην αποχώρηση από τον σύλλογο, αν ερχόταν η κατάλληλη πρόταση.
Είπε ο νεαρός Βραζιλιάνος επιθετικός στην De Telegraaf: “Ο Άγιαξ είναι το μέρος όπου νιώθω χαρούμενος. Αλλά φυσικά μερικές φορές σκέφτομαι το επόμενο βήμα που θα έρθει. Νομίζω ότι οι αγγλικοί και ισπανικοί σύλλογοι είναι υπέροχοι. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, ελπίζω να μπορέσω να παίξω εκεί. Πότε ακριβώς; Μόνο ο Θεός ξέρει».

Darwin Nunez shot map.

Mad conversion rate that is, ngl. pic.twitter.com/8tDW93qAJC

Johnny (@JohnnyVizz) June 1, 2022

Ντάρβιν Νούνιες
Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι πολύ κοντά στην συμφωνία με την Μπενφίκα για την αγορά του Ουρουγουανού επιθετικού, Ντάρβιν Νούνιες. Μία μεταγραφή που αν ολοκληρωθεί τελικά θα προσδώσει μεγάλη δύναμη στη γραμμή κρούσης της αγγλικής ομάδας. Ο 22χρονος προέρχεται από μία εκπληκτική σεζόν με 34 γκολ (και 4 ασίστ) σε 41 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ με τα 26 γκολ που πέτυχε στο πρωτάθλημα, αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην πορτογαλική Λίγκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα