Μάντσεστερ Γ.: Τεν Χαχ και επίσημα!

O Oλλανδός τεχνικός που εργάζεται στον Άγιαξ, συμφώνησε με την ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ έως το καλοκαίρι του 2025, με οψιόν για μία ακόμα χρονιά.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Γιουνάιτεντ Τζον Μέρτο δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον Άγιαξ, ο Έρικ απέδειξε ότι είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και συναρπαστικούς προπονητές στην Ευρώπη, γνωστός για το ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του και την αφοσίωσή του στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Στις συζητήσεις μας

με τον Έρικ που οδήγησαν στην πρόσληψη, εντυπωσιαστήκαμε βαθιά από το μακροπρόθεσμο όραμά του για την επιστροφή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα επίπεδα όπου θέλουμε να ανταγωνιζόμαστε, και το κίνητρο και την αποφασιστικότητά του να πετύχει.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια για ένα επιτυχημένο τέλος στη σεζόν με τον Άγιαξ και ανυπομονούμε να τον καλωσορίσουμε το καλοκαίρι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».



The new First-Team Manager of Manchester United: Erik ten Hag.#MUFC || #WelcomeErik

Manchester United (@ManUtd) April 21, 2022

O 52χρονος τεχνικός από την πλευρά του δήλωσε στο σάιτ της νέας του ομάδας:

«Είναι μεγάλη τιμή να γίνεσαι προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ανυπομονώ για την πρόκληση που με περιμένει. Ξέρω την ιστορία του μεγάλου αυτού κλαμπ και το πάθος των οπαδών και είμαι απόλυτα αποφασισμένος να εξελίξω μία ομάδα ικανή να φέρει τις επιτυχίες που αξίζουν.

Θα είναι δύσκολο να αφήσω τον Άγιαξ μετά από αυτά τα απίστευτα χρόνια και θέλω να διαβεβαιώσω τους οπαδούς για την πλήρη αφοσίωσή μου και την συγκέντρωσή μου στο να φέρω εις πέρας τη σεζόν με επιτυχία πριν μετακομίσω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Ajax @ManUtd

Let’s play our best football in the last games.

— AFC Ajax (@AFCAjax) April 21, 2022

Ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ από πλευράς Άγιαξ πρόσθεσε:

«Τεσσεράμισι χρόνια είναι ένα καλό διάστημα, αλλά θα θέλαμε να κρατήσουμε τον Έρικ στον Άγιαξ περισσότερο. Θα κάνει το βήμα σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου, σε ένα φανταστικό πρωτάθλημα.

Χρωστάμε στον Έρικ πολλά ευχαριστώ για όσα κατάφερε με τον Άγιαξ ως τώρα, αλλά δεν τελειώσαμε ακόμα. Στο τέλος της σεζόν, θα αναφερθούμε πιο εκτεταμένα στην αποχώρησή του. Για τώρα, αυτό που έχει σημασία είναι τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν όπου θέλουμε να φέρουμε τον τίτλο του πρωταθλητή».

Ο Τεν Χαχ γεννήθηκε στις 2/2/1970 στο Χάακσμπερχεν της Ολλανδίας. Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε στη θέση του σέντερ μπακ σε Τβέντε, Ντε Χράαφσχαπ, Βααλβάικ και Ουτρέχτη, από το 1989 έως το 2002.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής στην Γκο Αχέντ Ιγκλς και δούλεψε στη β’ ομάδα της Μπάγερν Μονάχου και την Ουτρέχτη πριν μετακομίσει το 2017 στον Άγιαξ, όπου έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ Ολλανδίας, ενώ έφτασε με την ομάδα του Άμστερνταμ μία ανάσα από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ 2018-19.

Keywords
Τυχαία Θέματα