Μάντσεστερ Γ.: Η μεγαλύτερη «ανομβρία» των τελευταίων 40 ετών!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν κάποιο τρόπαιο φέτος, καθώς δεν έχουν ελπίδες για τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ έχουν αποκλειστεί από τις υπόλοιπες διοργανώσεις.

Έτσι, μένουν χωρίς διάκριση για πέμπτη σερί σεζόν και το νωρίτερο που μπορούν να κατακτήσουν τρόπαιο πλέον είναι τον Φεβρουάριο του 2023 στο επόμενο Λιγκ Καπ Αγγλίας. Κάτι που θα σημαίνει ότι θα διανύουν το μεγαλύτερο διάστημα «ανομβρίας» τίτλων των τελευταίων 40 ετών!

Τελευταίο τρόπαιο των «κόκκινων διαβόλων»

ήταν το Γιουρόπα Λιγκ του 2017 υπό την τεχνική ηγεσία του Ζοσέ Μουρίνιο.

Προηγούμενη φορά που θα έχει περάσει τόσο μεγάλο διάστημα ανάμεσα σε δύο τρόπαια της αγγλικής ομάδας ήταν το 1983, όταν η Γιουνάιτεντ είχε κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας, έξι χρόνια μετά το ίδιο τρόπαιο που είχε σηκώσει το 1977.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη συνταξιοδότηση του σερ Άλεξ Φέργκιουσον το 2013, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν κατακτήσει μόλις τρία τρόπαια, το Κύπελλο Αγγλίας το 2016 με τον Λουί Φαν Χάαλ, καθώς και τα Λιγκ Καπ και Γιουρόπα Λιγκ του 2017.

Το δεύτερο αρνητικό ρεκόρ

Η δεύτερη αρνητική επίδοση που προκύπτει μετά τον αποκλεισμό από την Ατλέτικο Μαδρίτης έχει να κάνει με το ποσοστό νικών της Γιουνάιτεντ στη φετινή σεζόν.

Μετά το χθεσινό παιχνίδι, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν κερδίσει μόλις το 45% των αγώνων τους σε όλες τις διοργανώσεις.

Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό της ομάδας από τη σεζόν 1989/90, όταν είχαν 41% ποσοστό νικών, επί τεχνικής ηγεσίας Άλεξ Φέργκιουσον, πριν όμως ξεκινήσει η «αυτοκρατορία» του θρυλικού Σκωτσέζου τεχνικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάντσεστερ Γ,mantsester g