Μακελειό στη Λούτσα: Πώς εξιχνίασε η ΕΛΑΣ τη δολοφονία των 6 – Αναζητείται ένας ακόμη δράστης

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου σε ενημέρωση για το μακελειό στη Λούτσα, όπου δολοφονήθηκαν 6 Τούρκοι υπήκοοι. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της αστυνομίας, για την εξαπλή δολοφονία συνελήφθησαν δύο Τούρκοι, 32 και 28 ετών, αντίστοιχα, ενώ αναζητείται ακόμη ένας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι συλληφθέντες πρόκειται για τον 32χρονο Τούρκο που είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά την διάπραξη των δολοφονιών καθώς ετοιμαζόταν να ταξιδέψει από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” για Μυτιλήνη,

και για έναν 28χρονο, επίσης Τούρκο, που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης 3 Οκτωβρίου, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Ο 32χρονος προσπάθησε να φύγει από το αεροδρόμιο και συνελήφθη εκεί στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ για τον δεύτερο συγκροτήθηκε μια ειδική ομάδα και χαρτογραφήθηκαν οι κινήσεις του μετά τη δολοφονία.

Σύμφωνα με τη ενημέρωση, ο 32χρονος που συνελήφθη στο Ελ. Βενιζέλος ήταν πρώην μέλος της ομάδας των 6 που δολοφονήθηκαν, αλλά στη συνέχεια άλλαξε στρατόπεδο και τους την έστησε. Μετά την δολοφονία διέφυγε με ταξί, πήγε σε ξενοδοχείο στο Φάληρο και από εκεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου συνελήφθη, πριν ταξιδέψει στη Μυτιλήνη.

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου χάρη στην παρατηρητικότητα των αστυνομικών. Όπως αποδείχθηκε φορούσε ακόμη τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε κατά την εκτέλεση των έξι λίγη ώρα νωρίτερα στη Λούτσα.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, την ημέρα της δολοφονίας ο 32χρονος πρότεινε στα θύματα της εκτέλεσης να τους φέρει κουρέα στο σπίτι για να τους περιποιηθεί. Ενδεχομένος να υπήρχε ο σχεδιασμός να τους σκοτώσει εκεί.

Όσο για τον δεύτερο Τούρκο που έχει συλληφθεί, ο 28χρονος συνελήφθη χθες στον Άγιο Δημήτριο και βρισκόταν στην Ελλάδα με πολιτικό άσυλο, κάνοντας περιστασιακές δουλειές. Στο σπίτι όπου διέμενε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα χασίς και τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των 6.

Σύμφωνα με τις αρχές και ο 28χρονος και ο 32χρονος βοηθούσαν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. Της σύλληψης, εξάλλου, διαφεύγει ένα ακόμη άτομο αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Πώς εμπλέκονται στη δολοφονία

Αναφορικά με την εμπλοκή των δύο συλληφθέντων για το μακελειό στη Λούτσα, δεν είναι βέβαιο ότι πυροβόλησαν οι ίδιοι τους δολοφονημένους, αλλά είναι δεδομένο ότι ήταν στο χώρο τη στιγμή της εκτέλεσης, όπως προκύπτει από μαρτυρίες και αρκετά βίντεο. Οι ίδιοι αρνούνται τη συμμετοχή τους.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι αρχές, ο 32χρονος είχε αναλάβει να φέρει τους 6 στην Ελλάδα και μετά να τους πάει στην Ιταλία. Τους είχε προμηθεύσει ψεύτικα διαβατήρια και τους έκλεισε το σπίτι στην Λούτσα για να μείνουν, με τη δικαιολογία ότι ήταν κοντά στο αεροδρόμιο.

Ο 32χρονος ταυτοποίηθηκε από αυτόπτες μάρτυρες και ήταν ο οδηγός. Όσο για τον 28χρονο, εκείνος κατόπτευε τον χώρο και έκανε τις προπαρασκευαστικές κινήσεις για τη δολοφονία.

Ποιοι ήταν τα θύματα

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., τα 6 θύματα της δολοφονίας στη Λούτσα ήταν καταζητούμενοι στην Τουρκία για βαριά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και ανθρωποκτονίες. Το κίνητρο του μακελειού ήταν άγνωστες διαφορές που προκύπτουν από δράση εγκληματικής οργάνωσης στο εξωτερικό.

Οι 6 Τούρκοι που δολοφονήθηκαν έμειναν λίγο καιρό στη χώρα μας και προορισμός τους ήταν η Ιταλία. Τα θύματα θα πήγαιναν με το αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο για να φύγουν και στην αρχή, μάλιστα, ήταν επιφυλακτικοί να μπουν όλοι μέσα στο όχημα γιατί ήταν πολλά άτομα. Τελικά ο 32χρονος τους έπεισε να πάνε με το επιχείρημα ότι η διαδρομή ήταν μικρή.

Για την εκτέλεση χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα 9άρια πιστόλια και είναι πιθανόν ο τρίτος που διαφεύγει της σύλληψης να πυροβολούσε με δύο όπλα.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στον εισαγγελέα.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα