Μακάμπι Τελ Αβίβ: Νέα σελίδα και σημαντικές κινήσεις

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα φέτος με αρκετές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ της αλλά και στο τεχνικό της επιτελείο. Μετά από την τετραετία του Γιάννη Σφαιρόπουλου και το μικρό διάστημα στο οποίο είχε αναλάβει ο Άβι Έβεν πλέον η “ομάδα του λαού” θα πορευτεί με τον Όντεντ Κάτας στην άκρη του πάγκου της αλλά και τον Ντέιβιντ Μπλατ σε ρόλο συμβούλου.

Οι δυο προπονητές σαφώς έχουν περάσει και πάλι από την Μακάμπι με τον ρόλο του δεύτερου να είναι πλέον διαφορετικός και τις αλλαγές που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ να είναι σημαντικές. Ο Σκότι Ουίλμπεκιν

τα τελευταία χρόνια που αγωνίστηκε στο Ισραήλ αποτέλεσε τον ηγέτη της συγκεκριμένης με το κύκλο όμως πλέον να κλείνει και τον 29χρονο γκαρντ από την νέα σεζόν να φοράει την φανέλα της Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη.

Η ομάδα του Κάτας λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να αλλάξει τα δεδομένα της και να βάλει πολύ ψηλά τον πήχη την επόμενη σεζόν με τις κινήσεις ενίσχυσης που ήδη έχουν γίνεί να μιλάνε από μόνες τους. Στο Τελ Αβίβ θα μετακομίσουν οι Λορέντζο Μπράουν, Ουέιντ Μπόλντγουϊν, Τζος Νίμπο, Νταρούν Χίλιαρντ, Άλεξ Πόιθρες, Μπόνζι Κόλσον, Όστιν Χόλινς με την λίστα των αφίξεων να περιλαμβάνει και άλλα ονόματα και σίγουρα να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσεις οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Αν ρίξουμε μια ματιά στις συγκεκριμένες κινήσεις που έγιναν θα παρατηρήσουμε ότι οι πλειοψηφία αυτών έχει εμπειρία από την Euroleague με κάποιους παίκτες να έχουν μεγαλύτερη και κάποιους όλους όπως είναι λογικό μικρότερη, γεγονός που κάνει πιο εύκολο το έργο του προπονητή και γενικά του τεχνικού επιτελείου στο να “δέσει” όσο το δυνατό πιο σύντομα το συγκεκριμένο σύνολο που περιλαμβάνει τόσες πολλές νέες παρουσίες.

Οι εικόνες σε αυτήν την διαδικασία είναι ένας από τους σημαντικότερους σύμμαχους και όπως ανέφερα και πιο πάνω αυτές υπάρχουν και σε μεγάλο βαθμό. Ο Μπόνζι Κόλσον είναι ένας πολύ ικανός σκόρερ που αν προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και στο κλίμα της Euroleague θα δώσει πολλές λύσεις κάτι σαφώς που θα φανεί στην πράξη. Από εκεί και πέρα οι κινήσεις που έγιναν δείχνουν το που θέλουν οι άνθρωποι της Μακάμπι να στραφεί η πυξίδα και ποιοι είναι οι στόχοι, οι παίκτες που ήρθαν έχουν την δυνατότητα σύμφωνα με την ποιότητα και την εμπειρία τους να φέρουν σύντομα αποτελέσματα αν βεβαίως βρεθεί και η απαραίτητη χημεία μεταξύ τους κάτι εξίσου πολύ σημαντικό για την αρμονική λειτουργία μιας ομάδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα