Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης 2-0: Δεν έφτανε ο Κουέστα

Η προσπάθεια έγινε στο Τελ Αβίβ, ο Κουέστα έκανε τρομερή εμφάνιση, ωστόσο ο Άρης ηττήθηκε με 2-0 από τη Μακάμπι, η οποία εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη των φιλοξενούμενων.

Οι Γιοβάνοβιτς και Ζάχαβι σημείωσαν τα γκολ των Ισραηλινών στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa

Conference League, απίθανη ευκαιρία έχασε ο Καμάτσο στο τέλος του αγώνα. Η πρόκριση θα κριθεί στη Θεσσαλονίκη σε μια εβδομάδα, καθώς ο Άρης μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση απέναντι στη Μακάμπι.

Τα πλάνα των προπονητών

Σε σχηματισμό 1-4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Άρης στο Τελ Αβίβ. Ο Κουέστα υπερασπίστηκε την εστία των “κίτρινων”, ενώ στην άμυνα βρέθηκαν οι Πέερσμαν (αριστερά), Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Εμπακατά (δεξιά). Κεντρικοί χαφ ήταν οι Ντουκουρέ και Νταμπό, στη μεσοεπιθετική τριάδα αγωνίστηκαν οι Ιτούρμπε, Γκαρσία, Μαντσίνι και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γκρέι.

Η Μακάμπι έπαιξε με σχηματισμό 1-4-3-3. Ο Πέρετζ βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ, στην άμυνα οι Ζεράλντες, Γεϊνί, Σαμπορίτ, Χοζέζ, στην τριάδα της μεσαίας γραμμής οι Μπίτον, Γκλέιζερ, Φαν Όφεριμ και στην επίθεση οι Κούβας, Γιοβάνοβιτς και Κανιτσόβσκι.

Αμυντικά κενά και χαμένες ευκαιρίες

Οι Ισραηλινοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πίεσαν τον Άρη και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αστάθεια στην αμυντική γραμμή των “κίτρινων”. Στο 9ο λεπτό και μετά από μακρινή μπαλιά στον Κανικόφσκι, ο ποδοσφαιριστής της Μακάμπι βγήκε στην “πλάτη” της άμυνας του Άρη, ωστόσο ο Κουέστα διάβασε τη φάση, βγήκε γρήγορα και έδιωξε τη μπάλα.

Στο 13ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έχασαν νέα ευκαιρία. Ο Σάμποριτ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή του Άρη και ο Κουέστα με δύσκολη επέμβαση έδιωξε τη μπάλα, ενώ στο 17ο λεπτό η Μακάμπι απείλησε με τον Γιοβάνοβιτς.

Στο 20ο λεπτό ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά την ομάδα από το Τελ Αβίβ. Μετά από γρήγορη αντεπίθεση και πάσα του Ιτούρμπε, ο Μαντσίνι έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και ο Πέρετζ έκανε την επέμβαση.

Οι Ισραηλινοί έφτασαν μια…. ανάσα από το γκολ. Ο Γιοβάνοβιτς έκανε το σουτ από κοντινή θέση και ο Κουέστα με σπουδαία επέμβαση κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Οι γηπεδούχοι επέμειναν, συνέχισαν με επιθετική φιλοσοφία και στο 30ο γκολ βρήκαν το γκολ που ζητούσαν. Ο Κανιτσόφσκι έκλεψε τη μπάλα από τον Ντουκουρέ, βγήκε στην αντεπίθεση, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος από την αριστερή πτέρυγα έκανε το πλασέ και νίκησε τον Κουέστα για το 1-0 της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Στο 31′ οι Ισραηλινοί έχασαν ευκαιρία με σουτ του Κούβας και στο 44ο λεπτό ο Άρης έχασε σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Γκαρσία έδωσε στον Μαντσίνι και ο τελευταίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία της Μακάμπι.

Απίθανος Κουέστα!

Δυναμική ήταν η εκκίνηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ και στο δεύτερο μέρος. Στο 51ο λεπτό ο Φαν Όφεριμ πάσαρε στον Κανιτσόφσκι ο οποίος έκανε το πλασέ, όμως ο Κουέστα απέκρουσε σε κόρνερ με το ένα χέρι, ενώ ο Μπιτόν στο 59ο λεπτό έκανε το δυνατό σουτ, ωστόσο έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας.

Ο Κουέστα ήταν ο πρωταγωνιστής του Άρη στη διπλή ευκαιρία της Μακάμπι στο 68ο λεπτό, καθώς έκανε απίθανη επέμβαση σε προσπάθεια του Ζάχαβι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Γκλουχ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ισπανό τερματοφύλακα.

Στο επόμενο λεπτό, ο Κουέστα πρόλαβε τον Περίτσα και μάζεψε τη μπάλα τη στιγμή που ο παίκτης της Μακάμπι είχε ξεφύγει από τους αμυντικούς του Άρη και έβγαινε σε τετ α τετ.

Ο Άρης έχασε σημαντική ευκαιρία στο 75ο λεπτό μετά από σουτ του Καμάτσο, καθώς ο Πέρετζ με δύσκολη επέμβαση έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Η Μακάμπι έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ζάχαβι στο 78ο λεπτό, ενώ στο 85ο λεπτό ο σταρ των Ισραηλινών κατάφερε να βρει στόχο και να σημειώσει το δεύτερο τέρμα της ομάδας του με συρτό σουτ έξω από την περιοχή.

Στο 87ο λεπτό, ο Άρης άγγιξε και πάλι το γκολ μετά από κεφαλιά του Ντουκουρέ, ωστόσο ο Πέρετζ έκανε σπουδαία επέμβαση, ενώ στο 91΄οι κίτρινοι απείλησαν με τον Καμάτσο.

Η ευκαιρία του αγώνα χάθηκε για τον Άρη στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μετά από εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Άρη, ο Πάλμα έδωσε στον Καμάτσο και ο τελευταίος μόνος του και σε άδειο τέρμα έστειλε τη μπάλα άουτ!

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Πέρετζ, Ζεράλντες, Γεϊνί, Σαμπορίτ, Χοζέζ (63′ Γκλουχ), Μπίτον (63′ Ναχμίας), Γκλέιζερ, Φαν Όφεριμ (91′ Ρίκαν), Κούβας (66′ Περίτσα), Κανιτσόφσκι, Γιοβάνοβιτς (66′ Ζάχαβι).

Άρης: Κουέστα, Eμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πέερσμαν (81′ Μαζικού), Νταμπό (81′ Ντιόπ), Ντουκουρέ, Μαντσίνι (64′ Πάλμα), Ιτούρμπε (64′ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (51′ Μανού Γκαρσία), Γκρέι.

Keywords
Τυχαία Θέματα