Μάχη με τις φλόγες στη Γλυφάδα: Εντολή εκκένωσης σπιτιών στην Άνω Βούλα – Μήνυμα από το 112

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας. Ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ζήτησε άδεια εκκένωσης του Πανοράματος καθώς το πύρινο μέτωπο στρέφεται προς τα εκεί, με την Πολιτική Προστασία να στέλνει μήνυμα εκκένωσης από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων της πυρκαγιάς. Συνολικά επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα. Από αέρος

επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Επίσης κινητοποιήθηκε ένα ελικόπτερο του στρατού, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Στην πυρκαγιά στο τέρμα της οδού Μετσόβου στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας, έχει μεταβεί κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. για την διερεύνηση των αίτιων.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 4, 2022

Στην περιοχή επικρατούν πολύ ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει τις συνθήκες. Αρκετοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει ήδη τα σπίτια τους.

Διακοπή ηλεκτροδότησης

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες ξέσπασε σε υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Μετσόβου στην Άνω Γλυφάδα. Υπάρχουν αναφορές για διακοπή της ηλεκτροδότησης σε Άνω Γλυφάδα και Άνω Βούλα.

Η αποκατάσταση της ζημιάς στον υποσταθμό θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 με 4 ώρες.

Διακοπές κυκλοφορίας


Σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη πλησίον της περιοχής Πουρνάρι.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου

#φωτιά οι βλάβες ξεκίνησαν, άνω Γλυφάδα 13:30 pic.twitter.com/zkoAtz4Miu

— Kostas Kyriakeas (@kostanen) June 4, 2022

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο

#Πυρκαγιά εν υπαίθρω στο τέρμα της οδού Μετσόβου πλησίον της περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 4, 2022

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα