Μάχη για δύο δεκάλεπτα στην Βαρκελώνη

Η Μπαρσελόνα συνάντησε αντίσταση από την Μακαμπί μέχρι το ημίχρονο (34-33)! Μπήκε δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο, "έχτισε" μια διαφορά και έφτασε σε εύκολη νίκη με 74-58!

Κακό ποιοτικά το πρώτο δεκάλεπτο ανάμεσα σε Μπαρσελόνα και Μακαμπί! Οι δύο ομάδες άρχισαν το παιχνίδι με αρκετά λάθη και ήταν εντυπωσιακά άστοχες! Μέχρι το 9-11 το προβάδισμα άλλαξε χέρια πέντε φορές αλλά με ένα σερί 9-1 οι μπλαουγκράνα πήγαν στο 18-12! Κλειδί του πρώτου δεκαλέπτου τα πέντε επιθετικά ριμπάουντ της ομάδας του Σβέτισλαβ Πέσιτς τα οποία έδωσαν τις παραπάνω επιθέσεις που έκαναν και την διαφορά!

Η Μακαμπί
συνέχισε να χάνει τα ριμπάουντ και στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως ήταν πιο εύστοχη από την Μπαρσελόνα και για αυτό το -7 (21-14) έγινε γρήγορα +2 (25-27)! Οι γηπεδούχοι σούταραν με ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 30% σε αυτό το κομμάτι του αγώνα! Ένα time-out του Σβέτισλαβ Πέσιτς ηρέμησε την Μπαρσελόνα! Βελτιώθηκε σε άμυνα και επίθεση και τελείωσε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με έναν πόντο 34-33 και βελτίωση στα ποσοστά της με καθώς έφτασε στο 39%!

Η Μπαρσελόνα μπήκε με πατημένο το γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο! Με ένα σερί 10-2 πήγε γρήγορα στο +9 και το σκορ στο 44-35 αναγκάζοντας τον Σπάχια να φωνάξει τους παίκτες του στον πάγκο! Δεν άλλαξε κάτι! Κακές επιλογές στην επίθεση, αναιμική άμυνα! Η διαφορά ξέφυγε κι άλλο καθώς με ένα σερί 15-5 οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς έκλεισαν το 3ο δεκάλεπτο στο +19 με 59-40 και από εκεί και πέρα η - γεμάτη προβλήματα - Μακαμπί ήταν αδύνατο να επιστρέψει στο ματς!

Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε καρφώματα, εντυπωσιακές ασίστ του Ερτέλ, θέαμα και αιφνιδιασμούς με ελάχιστη σημασία στην άμυνα από τις δύο ομάδες. Το παιχνίδι έληξε με την Μπαρσελόνα στο +16 και με αρκετά χαμόγελα καθώς οι μπλαουγκράνα μετά από μια διετία πέτυχαν τρεις συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα!

Μπαρσελόνα : Σεραφέν 6, Πάνγκος 7, Σίνγκλετον 9, Χάνγκα 2, Μπλάζιτς 0, Ερτέλ 6, Πουστόβι 0, Οριόλα 5, Κούριτς 13, Κλαβέρ 14, Τόμιτς 12

Μακαμπί Τ.Α. : Ρέι 2, Γουίλμπεκιν 2, Ο'Μπράιαντ 10, Καλοϊάρο 11, Ρολ 7, Κέιν 7, Τάιους 9, Ντιμπαρτολομέο 6, Κοέν 4, Ζόουσμαν 0

* Η Μπαρτσελόνα μετράει δεκατρείς νίκες στα τελευταία δεκαπέντε ματς απέναντι στην Μακαμπί και ένα σερί 9-0 στο Παλαού Μπλαουγκράνα!

* Η Μπαρτσελόνα πέντε συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Euroleague

* Η Μπαρσελόνα πέτυχε τρεις συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα για πρώτη φορά μετά την σεζόν 16/17 (4η ως 6η αγωνιστική επί Γιώργου Μπαρτζώκα)

* Ο Άντε Τόμιτς κατά την διάρκεια του αγώνα ξεπέρασε τον Μάικ Μπατίστ και είναι πλέον ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα δίποντα στην ιστορία της Ευρωλίγκα 952 (6/13)
Keywords
Τυχαία Θέματα