Λυκογιάννης: Σταθερή αξία στο νησί

Λυκογιάννης: Σταθερή αξία στο νησίiprintezΠέμ, 11/12/2020 - 12:08

Μπορεί να μπήκε στη σεζόν με το αριστερό και δυο σερί ήττες (αναμενόμενη από τη Γιουβέντους, εκτός προγράμματος η εντός από τη νεοφώτιστη Μπενεβέντο), αλλά η Σαμπντόρια έχει τη σφραγίδα του προπονητή της. Του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Αυτός άλλωστε την ανέλαβε σε κώμα τον περασμένο Οκτώβριο από τον Ντι Φραντσέσκο, αυτός την έσωσε περίπατο, αυτός την οδήγησε σε εντυπωσιακό διπλό επί της Αταλάντα με 3-1 και στους 10 βαθμούς μετά από μόλις έξι αγωνιστικές στην Ιταλία.

Αυτή λοιπόν την ομάδα

υποδέχθηκε στη Σαρδηνία η Κάλιαρι του Ντι Φραντσέσκο! Τη συμπαγή, καλά δουλεμένη και με αγωνιστική ισορροπία Σαμπντόρια. Η Κάλιαρι βέβαια ήταν διπρόσωπη την τελευταία σεζόν, για Ευρώπη τον πρώτο γύρο, για υποβιβασμό στον δεύτερο, τελικώς σώθηκε!

Η Κάλιαρι, με την προσθήκη του Γοδίν στην άμυνα και χωρίς δραματικές αλλαγές στην ενδεκάδα της έχει τη φιλοσοφία του προπονητή της. Ναι, του Ντι Φραντσέσκο που στη Ρόμα ήταν το νέο μεγάλο αστέρι της προπονητικής αλλά δεν πέτυχε, στη Σαμπντόρια ανέλαβε για να κάνει τη διαφορά και έφυγε μετά από οκτώ αγωνιστικές και στην Κάλιαρι πήγε για να της προσδώσει αγωνιστική ταυτότητα.

Και μετά από επτά ματς είναι στους δέκα βαθμούς με τη Σαμπντόρια παρέα. Γιατί η Κάλιαρι έχει το καλύτερο επιθετικό δίδυμο στο πρωτάθλημα, Πέντρο και Σιμεόνε. Σκοράρουν το 80% των γκολ της ομάδας.

Γιατί η Κάλιαρι έχει ποιότητα στα χαφ με Νάντεζ, Μαρίν και Ρογκ και δύναμη στα εξτρέμ με Σοτίλ, Ουνάς.

http://novasports-forthnet.secure.footprint.net/HL_CAGLIARI-SAMPDORIA_7-11-20.mp4183799207/11/2020 18:25Κάλιαρι-Σαμπντόρια: 2-0 (HL)

Και γιατί έχει στην άμυνα και τον Μπάμπη Λυκογιάννη. Σταθερός, πειθαρχημένος, χωρίς λάθη, με γκολ απέναντι στην Κροτόνε και σουτ ελάχιστα άουτ με το φαρμακερό αριστερό στο ματς με τη Σαμπντόρια. Με προωθήσεις και γρήγορο παιχνίδι, ο Λυκογιάννης δεν είναι απλώς βασικός στην Κάλιαρι, μετά το πέρασμά του από το Γκρατς και τη Στουρμ. Είναι πλέον παίκτης εθνικής ομάδας (με Κυριακόπουλο για την ώρα παρέα, λόγω τραυματισμών Τσιμίκα και Γιαννούλη).

Η ομάδα της Σαρδηνίας ευτύχησε να κρατήσει το μηδέν με τη Σαμπντόρια (2-0) γιατί εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Διαφορετικά είναι μια ομάδα με αμυντική ανισορροπία, όπως όλες οι ομάδες του Ντι Φραντσέσκο.

Με τη διαφορά ότι η Κάλιαρι για να πετύχει το στόχο της πρώτης δεκάδας στη βαθμολογία δεν μπορεί πάντα να βάζει περισσότερα γκολ από αυτά που δέχεται...

ΙΤΑΛΙΑ - Serie A - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts Off Off iprintez Off Off ΙΤΑΛΙΑ Με προωθήσεις και γρήγορο παιχνίδι, ο Λυκογιάννης δεν είναι απλώς βασικός στην Κάλιαρι, μετά το πέρασμά του από το Γκρατς και τη Στουρμ. Article publish on Πέμ, 11/12/2020 - 12:08 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα