Λύγισαν και τον Βασιλιά (video)

Κι όμως… Η Ελλάδα του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη κατάφερε να νικήσει την Ελβετία του Ρότζερ Φέντερερ και της Μπελίντα Μπέντσιτς με 2-1! Ήταν μία σπουδαία επιτυχία στην τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του Hopman Cup που διεξάγεται στο Περθ.

Ωστόσο, παρά τις νίκες επί της Ελβετίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η ελληνική ομάδα έμεινε στη 2η θέση, πίσω από την Ελβετία και πάνω από τη Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, χάνοντας
για μία νίκη την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου.

Το γεγονός πως η Ελλάδα ήταν ανταγωνιστική και διεκδίκησε έως και την τελευταία αγωνιστική την πρόκριση σε έναν όμιλο με παραδοσιακές δυνάμεις του παγκόσμιου τένις, είναι ένα τεράστιο κέρδος για τα δύο «χρυσά» παιδιά του ελληνικού τένις.

Ολοκλήρωσαν δε τις υποχρεώσεις τους στο Περθ με τον καλύτερο τρόπο, νικώντας στο μικτό τους Φέντερερ/Μπέντσιτς με 4-3(4), 2-4, 4-3(3), με τον Τσιτσιπά να αγκαλιάζει στο τέλος την Σάκκαρη και να φωνάζει: «Για την Ελλάδα...».

Η δε Σάκκαρη είχε μία άριστη επιστροφή σε δύσκολο σερβίς του Φέντερερ στο ματς-πόιντ του αγώνα, χάρη στην οποία η Ελλάδα πήρε τη νίκη στο διπλό και κατ’ επέκταση επικράτησε στη συνάντηση με την Ελβετία με 2-1. Υπενθυμίζουμε πως στο μονό ο Φέντερερ νίκησε τον Τσιτσιπά και η Σάκκαρη την Μπέντσιτς.

«Νομίζω το έψαχνα αυτό το κτύπημα σε όλο το ματς. Επέστρεψα τη μπάλα πάνω του. Δε χρειάζονται λέξεις», είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την εξαιρετική επιστροφή της στο σερβίς του κορυφαίου τενίστα όλων των εποχών. Και πρόσθεσε: «Ήταν σπουδαία εμπειρία. Ελπίζω να επιστρέψω του χρόνου. Να μας καλέστε και του χρόνου».

Από την πλευρά του ο Τσιτσιπάς ήταν ειλικρινής: «Αν μας λέγατε πριν πως θα νικήσουμε την Ελβετία, θα έλεγα πως είστε ψεύτες. Με την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Έλληνες στην εξέδρα, ένιωθα πως παίζαμε στην Αθήνα. Η νίκη είναι δική σας».

What a night for Team Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα