Λουκάκου: “Να προκαλέσουμε την Πρέμιερ Λιγκ, καλύτερη τακτικά η Serie A” (pics)

Ο Βέλγος διεθνής ολοκλήρωσε τη μεταγραφή ύψους115 εκατ. ευρώ στο Στάμφορντ Μπριτζ και την Τσέλσι, έναν σύλλογο στον οποίο είχε ήδη ενταχθεί πριν από 10 χρόνια από την Άντερλεχτ. Η Ίντερ ουσιαστικά “διέλυσε την ομάδα που κέρδισε το Scudetto τον περασμένο Μάιο, πουλώντας τον Ασράφ Χακίμι στην Παρί Σεν Ζερμέν, έχασε τον άτυχο Κρίστιαν Έρικσεν, ενώ το πιο σημαντικό είναι πως χώρισε τους δρόμους της με τον αρχιτέκτονα Αντόνιο Κόντε.

«Δεν μιλάω συνήθως για τις

προσωπικές μου φιλοδοξίες, αλλά βασίζονται στις φιλοδοξίες του συλλόγου. Γι ’αυτό επέστρεψα», είπε ο Λουκάκου στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Η Τσέλσι θέλει να συνεχίσει να κερδίζει, να συνεχίζει να αναπτύσσεται ως σύλλογος και να κυριαρχεί στην Αγγλία και την Ευρώπη. Αυτό είναι κάτι που ήθελα και είμαι εδώ τώρα, οπότε εναπόκειται σε μένα να βοηθήσω την ομάδα να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της».

Ο Λουκάκου αναγεννήθηκε στο Μιλάνο, πετυχαίνοντας 64 γκολ σε μόλις 95 αγωνιστικές εμφανίσεις, μαζί με 16 ασίστ. Τώρα που βίωσε τόσο τη Serie A όσο και την Premier League, πώς συγκρίνει τα δύο; «Η Ιταλία είναι τακτικά και τεχνικά καλύτερο πρωτάθλημα, αλλά εδώ στην Αγγλία, όλα είναι θέμα έντασης. Αυτό είναι που κάνει τη διαφορά, αλλά δεν είναι πρόβλημα για μένα επειδή έπαιξα εδώ για οκτώ χρόνια και ξέρω για ποιο πράγμα πρόκειται. Δεν είναι ότι είμαι νέος παίκτης που έρχεται και δεν ξέρω τι να περιμένω. Γνωρίζω το πρωτάθλημα, έχω πετύχει αρκετά γκολ , αλλά το παρελθόν, είναι παρελθόν και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Ο 28χρονος δεν ξεχνάει πως έμαθε πολλά από τα δύο χρόνια του στη Serie A, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρωτάθλημα για έναν επιθετικό να σκοράρει. «Είμαι μια νέα έκδοση αυτού του παίκτη από το παρελθόν. Έχω εξελιχθεί και η ομάδα στην οποία συμμετέχω είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, οπότε τώρα δεν έχουμε παρά να το αποδείξουμε στο γήπεδο, “προκαλώντας” την Premier League».

Με τη μεταγραφή των 115 εκατομμυρίων ευρώ, ο Λουκάκου έγινε ο πιο ακριβός παίκτης που έχει πουληθεί ποτέ από ομάδα της Serie A. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Κρίσταλ Πάλας (3-0), έμεινε εκτός αποστολής καθώς βρισκόταν σε καραντίνα σύμφωνα με το πρωτόκολλο. ερχόμενος από ταξίδι στην Μ. Βρετανία.

Interview with @RomeluLukaku9 is on the way!

What would you ask? #LukWhosBack pic.twitter.com/rVCqWshxKv

Chelsea FC (@ChelseaFC) August 16, 2021

Back in the building! @ChelseaFC pic.twitter.com/wcAXdnIhzZ

— R.Lukaku Bolingoli9 (@RomeluLukaku9) August 16, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα