Λίβερπουλ: Ο Άλισον φτανει τις 250 συμμετοχές

Η Λίβερπουλ απέκτησε τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα Άλισον το καλοκαίρι του 2018 από την Ρόμα έναντι 77 εκατομμυρίων Ευρώ που παραμένει η τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας.

Στον αποψινό αγώνα με τη Νιούκαστλ ο Άλισον είναι βασικός στην εστία και συμπληρώνει 250 ματς με την φανέλα των κόκκινων. Θα γίνει ο 85ος παίκτης στην ιστορία των κόκκινων που φτάνει σε αυτό το νούμερο αφήνοντας πίσω του στα 249 ματς τους Τζόν Μόλινιου

και Ντάνι Μέρφι.

TEAM NEWS

Here’s how we line up for #LIVNEW tonight

Liverpool FC (@LFC) January 1, 2024

Ο Βραζιλιάνος έχει συμβόλαιο με τον σύλλογο ως το καλοκαίρι του 2027. Φέτος έχει αποκρούσει το 78,3% των τελικών προσπαθειών που έχει αντιμετωπίσει που είναι το καλύτερο ποσοστό στο πρωτάθλημα από όλους τους τερματοφύλακες.

Στην καριέρα του με τους κόκκινους μάλιστα έχει δώσει τρεις ασίστ (…όλες για τον Σαλάχ) και έχει σκοράρει και μια φορά, ένα γκολ νίκης απέναντι στην Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον τον Μάιο του 2021 και είναι ο μοναδικός τερματοφύλακας στην ιστορία των κόκκινων που έχει σκοράρει και ο μοναδικός στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που τα έχει καταφέρει με κεφαλιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα