Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 3-1: Χτύπησε σαν “κόμπρα” στο τέλος

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, πήρε στα χέρια της και τα δύο εγχώρια κύπελλα την περασμένη σεζόν, αλλά ήταν οι «πολίτες» που τερμάτισαν ξανά στην κορυφή της Premier League. Εφέτος η Λίβερπουλ δείχνει αποφασισμένη να “γκρεμίσει” από την κορυφή τη Σίτι, σε μία μάχη που αναμένεται ξανά με μεγάλο ενδιαφέρον.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΩΡΟ
Η Λίβερπουλ μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στο παιχνίδι, με σκοπό να αιφνιδιάσει

την πρωταθλήτρια Αγγλίας και απείλησε δύο φορές στο πρώτο 15λεπτο, με τον Σαλάχ που πλάσαρε άουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή στο 3ο λεπτό και με την κοντινή κεφαλιά του Ρόμπερτσον στο 14΄που έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας, μετά από σέντρα του άλλου ακραίου αμυντικού, του Αλεξάντερ – Άρνολντ.

Η πίεση της Λίβερπουλ, έφερε αποτέλεσμα λίγο αργότερα, στο 21ο λεπτό, όταν ο Σαλάχ έκανε την κοντινή πάσα για τον Αλεξάντερ – Άρνολντ και ο νεαρός αμυντικός με πολύ ωραίο δεξί πλασέ και με τη βοήθεια του Άκε, έστειλε τη μπάλα να καρφωθεί στη δεξιά γωνία του Έντερσον.
Στο τελευταίο 15λεπτο, η Μάντσεστερ Σίτι πίεσε για την ισοφάριση. Η καλύτερη στιγμή για τους «πολίτες», ήρθε στο 34΄, όταν ο Χάλαντ στο πλασέ που επιχείρησε μέσα στην περιοχή, νικήθηκε από τον Άντριαν και στη συνέχεια της φάσης απέτυχαν να σκοράρουν Χάλαντ και Μαχρέζ. Ο Άντριαν βρέθηκε στο βασικό σχήμα, αν και τρίτος γκολκίπερ, λόγω των απουσιών εξαιτίας τραυματισμού των Άλισον, Κέλεχερ (απών και ο τραυματίας Τσιμίκας).

Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ “ΧΤΥΠΗΣΕ” ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
Με μία καλή ευκαιρία για την Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Ρόδρι έκανε εξαιρετική μπαλιά στον Μαχρέζ που κατέβασε τη μπάλα προσπάθησε να πλασάρει αλλά ο Άντριαν ήταν εκεί και απέκρουσε ξανά τη μπάλα. Λίγο πριν τη συμπλήρωση 60 λεπτών οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές. Ο Κλοπ πέρασε στον αγώνα τον Νούνιες αντί του Φιρμίνο και ο Γκουαρδιόλα έριξε στο ματς τους Άλβαρεζ και Φόντεν αντί των Μαχρέζ και Γκρίλις.

Στο 64ο λεπτό η Λίβερπουλ βρέθηκε κοντά στο 2-0 με τον νεοαποκτηθέντα Ντάργουιν Νούνιες. Ο Ουρουγουανός επιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον Έντερσον, προσπάθησε να πλασάρει πάνω από το σώμα του Βραζιλιάνου, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο πρόσωπο του και χάθηκε η ευκαιρία. Αφού η Λίβερπουλ δεν πέτυχε σε αυτή τη φάση το 2-0 τιμωρήθηκε έξι λεπτά αργότερα με την ισοφάριση. Ο Άντριαν απέκρουσε το πλασέ του Φόντεν, αλλά στη συνέχεια ο Χούλιαν Άλβαρεζ, ο οποίος είχε περάσει στο ματς λίγο νωρίτερα, έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 της Μάντσεστερ Σίτι. Η φάση ελέγχθηκε από τον VAR, καθώς αρχικά ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ, το οποίο δεν υπήρχε.

Στο 81ο λεπτό έγινε η σέντρα προς τον Νούνιες, έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Ρούμπεν Ντίας και ο διαιτητής που δεν είδε σε κανονική ροή αγώνα την παράβαση, έδωσε το πέναλτι αφού είδε το video. Ο Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση και παρά την καλή προσπάθεια του Έντερσον, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων η Λίβερπουλ, σφράγισε την κατάκτηση του πρώτου εφετινού τροπαίου, με κεφαλιά του Νούνιες, με τον νεαρό φορ να πετυχαίνει το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα των “κόκκινων”.To τρόπαιο πήγε στα χέρια του Χέντερσον, με τον αρχηγό της Λιβερπουλ να γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο τις 450 εμφανίσεις με την «κόκκινη» φανέλα.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (74΄Έλιοτ), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (74΄Μίλνερ), Τιάγκο (85΄Kεϊτά), Ντίαζ (90΄Καρβάλιο), Σαλάχ, Φιρμίνιο (58΄Ντάργουιν Νούνιες)

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε (74΄Γκιντογάν), Ρόδρι, Σίλβα, Μαχρέζ, Χάαλαντ, Γκρίλις (58΄Φόντεν)

Keywords
Τυχαία Θέματα