Λίβερπουλ: Η επιστροφή του «εγκέφαλου» των μεταγραφών (video)

Η ιδιοκτήτρια των «ρεντς», FSG, ανακοίνωσε χθες την επιστροφή του Μάικλ Έντουαρντς στις τάξεις της.

O 44χρονος Άγγλος, ανακοινώθηκε ως νέος CEO τoυ ομίλου της FSG, με αρμοδιότητα το ποδόσφαιρο, αντικαθιστώντας τον Μάικ Γκόρντον, πρόεδρο της FSG, ο οποίος εκτελούσε τα σχετικά καθήκοντα μέχρι τώρα.

Ο Έντουαρντς, προσελήφθη στους «ρεντς», αρχικά ως αναλυτής το 2011 και το 2016 προήχθη στο πόστο του αθλητικού διευθυντή. Αποχώρησε το καλοκαίρι του 2022

και από τότε, φέρεται να απέρριψε προτάσεις για να αναλάβει τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος ομάδων όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι.

Θεωρείται «εγκέφαλος» όσον αφορά τις μεταγραφές και τον εντοπισμό ταλέντων. Επί της θητείας του, σχηματίστηκε η ομάδα που θα κατακτούσε, υπό την τεχνική ηγεσία του Γιούργκεν Κλοπ, την κορυφή σε Αγγλία και Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν παίκτες όπως οι Άλισον Μπέκερ, Άντι Ρόμπερτσον, Τζόελ Μάτιπ, Βέρτζιλ Φαν Ντάικ, Σαντιό Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ, που αποτέλεσαν τον κορμό της ομάδας που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ του 2019 και την Πρέμιερ Λιγκ, το 2020 (δείτε το σχετικό video). Ωστόσο, ο ίδιος αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, δε δίνει συνεντεύξεις, ενώ αποφεύγει ακόμα και να φωτογραφίζεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FSG, προτεραιότητα του Έντουαρντς, ο οποίος είναι ουσιαστικά το νέο «αφεντικό» στο ποδοσφαιρικό τμήμα των «κόκκινων», είναι η ανεύρεση νέας αγωνιστικής ηγεσίας, δηλαδή αθλητικού διευθυντή και προπονητή.

Για το πρώτο πόστο, φαβορί είναι ο Ρίτσαρντ Χιούζ, που μέχρι πρότινος εργαζόταν στην Μπόρνμουθ, ενώ για τη διαδοχή του Γιούργκεν Κλοπ, επικρατέστεροι είναι οι Τσάμπι Αλόνσο, Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι και Ρούμπεν Αμορίμ.

Μία άλλη πτυχή της ανακοίνωσης της FSG για την επιστροφή του Έντουαρντς, ήταν η εκδήλωση ενδιαφέροντος για αγορά δεύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας από τον όμιλο, με τον νέο CEO να αναλαμβάνει τη σχετική έρευνα για ανεύρεση συλλόγου προς απόκτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα