Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης, 3,5 χρόνια μετά…

Πολλά κοινά στοιχεία αλλά και διδακτικά πράγματα, κυρίως για τη Λίβερπουλ, συνδέουν τον σημερινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κίεβο - όπου η Αγγλική ομάδα αντιμετωπίζει τη «Βασίλισσα της Ευρώπης» - με τον τελευταίο αγώνα των δύο ομάδων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου.

Ήταν Νοέμβριος του 2014 όταν οι «κόκκινοι» του Μπρένταν Ρότζερς έπαιξαν στο Σαντιάγο Μπερναμπέου κόντρα στην Ρεάλ χάνοντας ένα ματς (ευκολότερα από όσο έδειξε το τελικό 1-0) όπου σήμανε και την αρχή της μεγάλης απογοήτευσης προς το πρόσωπο του τότε τεχνικού της Αγγλικής ομάδας.
Ο Ρότζερς κατηγορήθηκε
από πάρα πολλούς για πέταγμα «λευκής πετσέτας» αφήνοντας στον πάγκο τον Στίβεν Τζέραρντ, τον Κουτίνιο και τον Στέρλιγκ.
Δηλαδή τον αρχηγό, αγωνιστικά και ψυχολογικά, της ομάδας και δύο παίκτες οι οποίοι μετέπειτα έδειξαν τεράστια αξία και στην πορεία παραχωρήθηκαν έναντι πολλών εκατομμυρίων λιρών σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα!

Σε εκείνη την Ρεάλ αγωνίστηκαν 8 παίκτες που πιθανόν να ξεκινήσουν ή να πάρουν χρόνο συμμετοχής στον φετινό τελικό. Σέρχιο Ράμος, Βαράνε, Μαρσέλο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μόντριτς, Ίσκο, Κρος, Μπενζεμά ήταν στο αρχικό σχήμα κι ο Μπέϊλ πέρασε στο ματς στο 62’
.
Η Λίβερπουλ με την εικόνα της και την εν γένει διαχείριση της αναμέτρησης κατηγορήθηκε από τον Ισπανικό Τύπο ως μια ομάδα που «έβλαψε σε μεγάλο βαθμό τη φήμη της παίζοντας σαν να βρίσκεται σε μια καλοκαιρινή περιοδεία!»

Στο σημερινό της ρόστερ, από εκείνη την ομάδα υπάρχουν οι Τσαν, Λαλάνα και Μορένο αλλά δεν λογαριάζονται για το σημερινό ματς όπου θα δώσει το παρόν ο Χέντερσον ο οποίος ήταν τότε στον πάγκο δίχως να χρησιμοποιηθεί!

Ο Γιούργκεν Κλοπ κατάφερε από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι σήμερα να αλλάξει πάρα πολλά στον χαρακτήρα και τον ψυχισμό της ομάδας ενώ η Ρεάλ πορεύθηκε κατά πολύ με την ίδια συνταγή κερδίζοντας από εκείνη την περίοδο άλλες δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ, μια φορά το Ευρωπαϊκό σούπερ Καπ κι ένα παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων!
Αυτή η Λίβερπουλ διεκδικεί ένα ακόμα Ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της αλλά σε αντίθεση με την αντίπαλό της θα βασιστεί σε μια ομάδα που έχει ακόμα πολλά να δώσει στο Βρετανικό ποδόσφαιρο κι έξω από αυτό.

Η λογική, αυτή, διαπίστωση αποτελεί και μια δικαίωση για τον προπονητή τους καθώς μπόρεσε με αισθητά λιγότερα βαλάντια να «χτίσει» το παρόν βάζοντας παράλληλα και γερά θεμέλια για το μέλλον…
Keywords
Τυχαία Θέματα