Λίβερπουλ – Έβερτον 2-0 : Έβγαλε τον καλό της εαυτό στο ντέρμπι (hls)

Σε αυτό το ντέρμπι του Μέρσεσαϊντ το άγχος ήταν εμφανές σε γηπεδούχους και φιλοξενούμενους! Η μεν Λίβερπουλ προέρχονταν από διαδοχικές απογοητεύσεις και εμφανίσεις μακριά από τις υψηλές της προσδοκίες, η δε Έβερτον να μην μπορεί να… χαρεί ούτε καν την προ ημερών νίκη επί της πρωτοπόρου Άρσεναλ στο πρωτάθλημα, ως ουραγός του βαθμολογικού πίνακα!
Αυτή η διαχείριση του στρες είχε μια διάρκεια κοντά στο ημίωρο με την πρώτη έξαρση να διαμορφώνει την ροή στο 36ο λεπτό!
Όλα ξεκίνησαν από εκτέλεση κόρνερ των «ζαχαρωτών» όπου ο στόπερ της Έβερτον με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο

δοκάρι του Άλισον. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ουρουγουανός Νούνιες ξεχύθηκε στο ανοιχτό γήπεδο και φθάνοντας στο ύψος της περιοχής των αντιπάλων γύρισε στον Σαλάχ ο οποίος άνοιξε το σκορ σε ένα κομβικό σημείο του ματς!
Αυτό ήταν το 71ο γκολ του Αιγύπτιου σε 104 ματς της Πρέμιερ Λιγκ στο θρυλικό Άνφιλντ. Μαζί με τις 29 ασίστ που έχει μοιράσει στο ίδιο χρονικό διάστημα, έπιασε το νούμερο 100 άμεσης συμμετοχής σε γκολ της ομάδας του στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Απελευθερωμένη από τα δικά της ψυχολογικά «θέματα» η Λίβερπουλ έγινε πιο επικίνδυνη στη συνέχεια φθάνοντας σε ένα δεύτερο γκολ, στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου!
Άλλο ένα κομβικό κομμάτι του ματς με μεγάλη σημασία καθώς προέκυψε από το πρώτο γκολ του νεοφερμένου Γκάκπο με την κόκκινη φανέλα!

Η Λίβερπουλ παραμένει μακριά από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας αλλά έχει πλέον μια καλή ώθηση για το επόμενο ματς – δοκιμασία κόντρα στη Νιούκαστλ!

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ) 4-3-3
Άλισον, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Γκόμες, Μπαϊσετιτς, Φαμπίνιο, Χέντερσον (79’ Μίλνερ), Νούνιες (69’ Τζότα), Σαλάχ (90′ Έλιοτ), Γκάκπο (79’ Φιρμίνο).

Έβερτον (Σιν Ντάϊς) 4-5-1
Πίκφορντ, Κόλεμαν, Κοάντι, Ταρκόφσκι, Μικολένκο, Μακ Νιλ (78’ Μαουπάϊ), Ιβόμπι, Ντουκουρέ, Γκουέγιε, Ονάνα (78’ Ντέϊβις), Σιμς (60’ Γκρέϊ).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λίβερπουλ – Έβερτον 2-0, Έβγαλε,liverpoul – everton 2-0, evgale