Ληστεία στην Panik Records: Ψάχνουν “Δούρειο ίππο” που διευκόλυνε τους δράστες – Γιατί ήταν στοχευμένο το χτύπημα

“Δούρειο ίππο”, που ενδεχομένως είχε ενημερώσει τους ληστές για τα κενά ασφαλείας στα γραφεία της δισκογραφικής στη Βούλα, αλλά και για το σημείο που ήταν κρυμμένα τα χρηματοκιβώτια, αναζητούν οι αρχές. Οι δύο δράστες φαίνεται ότι “χτύπησαν” στοχευμένα, χωρίς όμως η αστυνομία να γνωρίζει μέχρι στιγμής τι ήταν αυτό που αναζητούσαν και τι περιείχε το μικρό χρηματοκιβώτιο που κατάφεραν να αποσπάσουν.

Περισσότερες απαντήσεις θα δοθούν από τις καταθέσεις των υπευθύνων της δισκογραφικής στα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αλλά

και από αυτές του φύλακα και του γνωστού μουσικοσυνθέτη, που ακινητοποιήθηκαν από τους δράστες κατά την εισβολή τους στα γραφεία της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Η μεταμεσονύχτια προσπάθεια του 45χρονου συνθέτη να… γράψει μουσική, διακόπηκε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, από την “επίσκεψη” των δύο ληστών. Οι δύο δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με χειρουργικές μάσκες, σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκαν στα γραφεία από ένα ανασφάλιστο παράθυρο.

Αρχικά ακινητοποίησαν τον φύλακα της εταιρείας, τον οποίο κλείδωσαν σε χώρο των γραφείων και στη συνέχεια, ξεκίνησαν τις έρευνες αναζήτησης των χρηματοκιβωτίων. Έκπληκτοι, οι δράστες έπεσαν πάνω στον 45χρονο μουσικοσυνθέτη, που βρισκόταν στο υπόγειο της δισκογραφικής. Ο άνδρας επιχείρησε να αντισταθεί, όμως οι ληστές τον ακινητοποίησαν με την χρήση βίας και με την απειλή ενός κατσαβιδιού, ενώ στη συνέχεια τον έδεσαν σε καρέκλα.

Πριν “εξαφανιστούν”, οι δύο δράστες πρόλαβαν να ανοίξουν 3 χρηματοκιβώτια που βρίσκονταν στα γραφεία, ενώ πήραν μαζί τους ένα ακόμα μεσαίου μεγέθους, με άγνωστο περιεχόμενο. Τις αρχές ειδοποίησε αρκετή ώρα αργότερα ο φύλακας της εταιρείας, όταν κατάφερε να “απελευθερωθεί”. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο περισυνέλλεξαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό από τους χώρους της δισκογραφικής σε μια προσπάθεια να ταυτοποιήσουν τους 2 ληστές.

Παράλληλα συγκέντρωσαν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής σε μια προσπάθεια να χαρτογραφήσουν την διαδρομή διαφυγής τους. Από την πρώτη αυτοψία στο χώρο, οι αρχές εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με έμπειρους και καλά πληροφορημένους ληστές, που απέφυγαν τα λάθη και φρόντισαν με μεθοδικό τρόπο να μην καταγραφούν από τις κάμερες που υπήρχαν στα γραφεία. “Κλειδί” για τις έρευνες θα αποτελέσουν οι καταθέσεις των υπευθύνων της δισκογραφικής, που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα