Ληστεία με χειροβομβίδα: Ο συνταγματάρχης είχε “χτυπήσει” και τράπεζα στη Ν.Σμύρνη – Φορούσε μόνο μια μάσκα κορονοϊού

Σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη είχε “χτυπήσει” ξανά ο συνταγματάρχης ληστής με τη χειροβομβίδα, τον περασμένο Οκτώβριο.

Όπως φαίνεται σε βίντεο ντοκουμέντο, ο 53χρονος εν ενεργεία στρατιωτικός μπήκε σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Σμύρνη και κρατώντας μια χειροβομβίδα στο δεξί

του χέρι, με το αριστερό έδωσε στον υπάλληλο έναν φάκελο για να τον γεμίσει με χρήματα.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι δεν φορούσε κουκούλα ή καπέλο ή γυαλιά, παρά μόνο μια μάσκας μιας χρήσης, από αυτές που προστατεύουν από τον κορονοϊό. Μόλις πήρε τα χρήματα, έφυγε χωρίς ίσως να γίνει καν αντιληπτός από τους άλλους πελάτες της τράπεζας.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται να είναι μπροστά από ένα μηχάνημα ΑΤΜ.

Η ληστεία είχε γίνει στις 7 Οκτωβρίου 2022, στις 11.30 το πρωί, σε υποκατάστημα που βρίσκεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου 152-154.

Οι κινήσεις του είχαν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας.

Συνταγματάρχης εν ενεργεία ο ληστής – Χρωστούσε σε τοκογλύφους

Εν ενεργεία συνταγματάρχης του στρατού είναι ο άνδρας ο οποίος σήμερα το πρωί λήστεψε τράπεζα στην Αργυρούπολη με την απειλή χειροβομβίδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι 53 χρόνων, κατοικεί στη Δάφνη, δεν φαίνεται να είναι σεσημασμένος και πιθανόν να έκανε ληστείες λόγω οικονομικών προβλημάτων. Κατά τις ίδιες πηγές, ο ίδιος φέρεται να είπε στις Αρχές ότι χρωστάγε σε τοκογλύφους.

Παράλληλα, εξετάζεται η συμμετοχή του σε δύο ακόμα ένοπλες ληστείες, ενώ η λεία του από το υποκατάστημα της Αργυρούπολης ανέρχεται σε περίπου 2.500 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα αργότερα, ο δράστης συνελήφθη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το συμβάν σημειώθηκε στις 9:40 στο υποκατάστημα, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδό Γερουλάνου και 3ης Σεπτεμβρίου.

Με την απειλή χειροβομβίδας ο δράστης ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και στη συνέχεια αφαίρεσε το χρηματικό ποσό από το ταμείο και τράπηκε σε φυγή.

Μετά το περιστατικό, η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικούς οι οποίοι είδαν το υλικό των καμερών ασφαλείας προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη, όπως και συνέβη σε μικρό χρονικό διάστημα.

Οι οικονομικές ατασθαλίες

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 53χρονος θα παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο, όπως προβλέπεται στο στρατιωτικό δίκαιο, ενώ πέρα από την ληστεία κατείχε και στρατιωτικό οπλισμό.

Ο Συντααγματάρχης είναι του Οικονομικού Σώματος και υπηρετεί σε μονάδα Διοικητικής Μέριμνας. Επειδή είχε πολλές ποινές και οικονομικές ατασθαλίες στο ενεργητικό του, το καλοκαίρι το αρμόδιο συμβούλιο έκρινε ότι έπρεπε να αποστρατευτεί και έτσι τους τελευταίους μήνες δεν ασκούσε τα καθήκοντά του.

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα