Λιονέλ σε πρόλαβαν άλλοι

Στα μέσα των ‘70s, σαράντα οκτώ χρόνια πριν από το Λιονέλ Μέσι, ήταν ο Πελέ εκείνος που «ανακάλυψε τις ΗΠΑ» και οι ΗΠΑ μαζί του το όμορφο ποδόσφαιρο. Μπορεί ο Πελέ να είχε εκτοξεύσει τη δημοτικότητα του ποδοσφαίρου στη χώρα, ήταν όμως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ εκείνος που άλλαξε με τη φανέλα της LA Galaxy τα δεδομένα στο αμερικανικό πρωτάθλημαμκαι το ανέβασε επίπεδο.

Ντέιβιντ Μπέκαμ

Χωρίς αυτόν δε θα είχε δημιουργηθεί ο κανονισμός του Διακεκριμένου Ποδοσφαιριστή

(Designated Player Rule) που επέτρεπε στις ομάδες του MLS να αποκτούν τρεις ποδοσφαιριστές χωρίς να εκείνοι να προσμετρούνται στον έλεγχο του οικονομικού ορίου συμβολαίων (salary cap) και χωρίς αυτό τον κανονισμό η λίστα που ακολουθεί είτε δε θα υπήρχε, είτε θα ήταν σημαντικά φτωχότερη.

Συνυπολογίστε επίσης ότι η Ίντερ Μαϊάμι της οποίας είναι ο ιδιοκτήτης είναι η νέα ομάδα του Λιονέλ Μέσι, οπότε εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο Μπέκαμ συνεχίζει να διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη νέα εποχή του MLS.

Πριν λοιπόν ο Μέσι περάσει τον Ατλαντικό με κατεύθυνση προς τη Δύση και προορισμό τις ΗΠΑ για να παίξει ποδόσφαιρο και να αφήσει κληρονομιά το μέγεθος της οποίας λογικά θα αντιληφθούμε μετά από χρόνια, ας θυμηθούμε τους πιο λαμπερούς αστέρες που προηγήθηκαν σε αυτή τη διαδρομή.

Κάρλος Βαλντεράμα

Ήταν ο πρώτος αστέρας παγκόσμιας ακτινοβολίας που διακόσμησε το MLS. Έλαμψε από το 1997 μέχρι το 2002 φορώντας αγωνιζόμενος με τρεις διαφορετικές ομάδες, τη Miami Fusion, την Tampa Bay Mutiny και τους Colorado Rapids. Ο Κολομβιανός ξεχώριζε στο γήπεδο εξαιτίας αφενός της ξανθιάς «αφάνας» του, αφετέρου της σπάνιας ποδοσφαιρικής του κλάσης.

Τιερί Ανρί

Τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε στην Premier League. Όταν το 2010 μετέβη στις ΗΠΑ ο Τιερί Ανρί ανέβασε την αίσθηση του επαγγελματισμού στο MLS σε επίπεδα που δεν είχαν ανακαλύψει οι ομάδες σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη. Φορώντας τη φανέλα των New York Red Bulls, προπονούταν και αγωνιζόταν σαν να συμμετείχε στο Champions League, φορτώνοντας τις αντίπαλες εστίες με γκολ. 52 για την ακρίβεια σε 122 ματς…

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς

Όχι μόνο αγωνίστηκε με το δικό του ξεχωριστά μοναδικό τρόπο στο MLS, αλλά επέστρεψε και στην Ευρώπη και τη Μίλαν για να ολοκληρώσει τη σπουδαία καριέρα του. Στο ντεμπούτο του μάλιστα με τη φανέλα του LA Galaxy, σκόραρε δύο γκολ, το ένα σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου. Συνολικά είχε 56 τέρματα σε 52 ματς…

EPA/MATTEO BAZZI

Νταβίντ Βίγια

Σε μια σεζόν που μετανάστευσαν μαζί στο MLS ο Αντρέα Πίρλο και ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο Νταβίντ Βίγια ήταν εκείνος που «έκλεψε την παράσταση». Ο Ισπανός στράικερ σκόραρε ακατάπαυστα σημειώνοντας 80 γκολ σε 126 ματς, εξασφαλίζοντας το 2017 την επιστροφή του στην Εθνική Ισπανίας μετά από μια τριετία.

Η λίστα εκείνων που σαγηνεύθηκαν από τα δολάρια των Αμερικανών είναι πραγματικά μεγάλη και περιλαμβάνει σπουδαία ονόματα. Γουέιν Ρούνι, Τσιτσαρίτο Ερνάντες, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Στίβεν Τζέραρντ, Κακά, Μιγκέλ Αλμιρόν, Ρόμπι Κιν, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ. Κι είναι ακόμη περισσότεροι εκείνοι που θα ακολουθήσουν στα χνάρια αυτών και του Μέσι…

Keywords
Τυχαία Θέματα