Λιόλιος: ” Η Εθνική να γίνει ο καταλύτης και να ενώσει παίκτες και συλλόγους” (vid)

O πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος αναφέρθηκε στο νέο ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, αλλά και στα καθήκοντα που έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αν έχω νιώσει άγχος:“Εγώ δεν έχω άγχος, νιώθω περηφάνια. Το ένιωσα στο πρώτο παιχνίδι της Εθνικής γυναικών ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας και το αισθάνομαι τώρα στις προπονήσεις της εθνικής Ανδρών. Δεν είναι άγχος είναι περηφάνια”.

Για τις αλλαγές της Εθνικής: “Εγώ είμαι ένας από εκείνους που έδωσε το εντάξει γι’ αυτές

τις αλλαγές. Φαντάζομαι αν είναι σωστές ή όχι θα το πουν οι υπόλοιποι. Είναι αισιόδοξα και με θετική ανταπόκριση από όλους τα πρώτα μηνύματα. Ο δρόμος είναι μακρύς και μεγάλος. Στη ζωή και σ’ αυτό το άθλημα πολλά κρίνονται από ένα σουτ και ένα ριμπάουν αυτό δεν είναι επιτυχία ή αποτυχία. Επιτυχία και αποτυχία είναι στο πάθος και στη διάθεση στην καθαρότητα”.

Για την επιλογή της Θεσσαλονίκης:“Από το επίσημο αγώνα είναι τον Δεκέμβριο του 87. Για τρεις δεκαετίες η Εθνική ομάδα ήταν απούσα από τη Θεσσαλονίκη. Η Εθνική θα αγωνιστεί και σ’ άλλες πόλεις. Η Εθνική μας ανήκει σ’ όλη την Ελλάδα και σ’ όλους τους Έλληνες. Η ομάδα γυναικών πήγε στην Ξάνθη και η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή. Ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη ελπίζουμε να ανταποκριθεί το ίδιο”.

Για τους παίκτες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: “Η Εθνική ομάδα είναι πάνω από όλους, συλλόγους και προσωπικές φιλοσοφίες. Η Εθνική εκπροσωπεί όλη τη χώρα. Είχαμε μια επικοινωνία με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό γιατί πάνω στα “παράθυρα” πέφτουν παιχνίδια των ομάδων στην Euroleague. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση και με τις δύο ΚΑΕ, είχαν καλή θέληση και σεβασμό. Μπορεί να είναι και δύο αθλητές θα το δούμε. Στα επόμενα παράθυρα μπορεί να ενισχυθεί η ομάδα. Η Εθνική θα είναι ο καταλύτης για να ενώσει όλους παίκτες, συλλόγους του πάντες”.

Για το ντέρμπι ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός και αν θα βγει ο κόσμος στους δρόμους: “Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήμουν αυτό συμβαίνει γιατί ήμουν εδώ με την Εθνική Ελλάδα είχε μια εκδήλωση. Προτίμησα να είμαι εδώ. Είδα το παιχνίδι από το δεύτερο ημίχρονο. Είδα ένα γήπεδο με φιλάθλους κάτι που είναι όμορφο είχαμε καιρό να δούμε τέτοιες εικόνες. Δεύτερο είδα ένα αγώνα ένα κλασικό ντέρμπι. Είδα και μια αγωνιστική εξέλιξη στο ματς. Είμαστε σε καλό δρόμο, δεν υπάρχει μαγικό ραβδί δε θα γίνουν όλα αμέσως. Στην κορυφή φτάνεις με σταθερά βήματα, τα βήματα να είναι θετικά και σταθερά. Το καλύτερο για να προχωρήσει μπροστά είναι να αφήσει πίσω την τοξικότητα και να προχωράν. Τα βήμα προς τα μπροστά είναι καλό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα