Λίγα λόγια για τη συνεργασία Sony-Microsoft από τον Phil Spencer

Ή μάλλον πολλά.

Καιρός να ρίξουμε μία καλύτερη ματιά στη συνεργασία Sony-Microsoft.

Μέχρι στιγμής το μόνο που ξέραμε είναι ότι οι δύο εταιρείες είχαν υπογράψει ένα συμφωνητικό στο οποίο ανέφεραν ότι ενδιαφέρονται για μία πιθανή συνεργασία. Ο Phil Spencer φρόντισε λοιπόν να ρίξει λίγο φως στην υπόθεση μιλώντας στο Kotaku: "Είναι η αρχή της συζήτησης. Η Sony και η Azure ετοιμάζονται

να κτίσουν μαζί το μέλλον του cloud gaming".

"Κοιτάζουμε τι θα χρειαστεί να έχουμε στο μέλλον για να δημιουργήσουμε μία πλατφόρμα. Υπάρχουν λοιπόν ελάχιστες εταιρείες παγκοσμίως που έχουν ένα παγκόσμιο cloud και μπορούν να προσεγγίσουν τους gamers σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου. Σήμερα αυτοί είμαστε εμείς και η Amazon, ενώ και η Google φτιάχνει το δικό της cloud".

Το συμφωνητικό καλύπτει concepts όπως το cloud gaming, τα διάφορα hardware components μέχρι και την τεχνητή νοημοσύνη. "Θεωρώ ότι όταν είσαι μία άλλη εταιρεία που σχετίζεται με τον χώρο μπορείς είτε να ξοδέψεις εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μην μένεις πίσω ή πολύ απλά μπορείς να καταλάβεις ποιοι είναι οι συνεργάτες σου."

"Έχουμε το λεγόμενο Microsoft Game Stack. Το ανακοινώσαμε και στο GDC: περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το DirectX και το Αzure. Φανταστείτε ότι μέχρι και στην ανακοίνωση του Stadia ο Harrison χρησιμοποιούσε το Havok, το Digital Studio, πράγματα που εμείς δημιουργήσαμε. Έχουμε λοιπόν δημιουργήσει υλικό που χρησιμοποιούν μέχρι και οι ανταγωνιστές μας και πιστεύουμε ότι καθώς η πλατφόρμα μας μεγαλώνει θα είναι σημαντικό να έχουμε μεγάλες συνεργασίες".

Η αποκάλυψη της συνεργασίας αυτής δεν υπήρξε έκπληξη μόνο για τους οπαδούς των κονσολών αλλά και για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Ο ίδιος ο Spencer παραδέχεται μάλιστα ότι κάτι τέτοιο είναι λογικό. "Είναι μέρος της στρατηγικής μας. Μπορεί να φανεί περίεργο αλλά πιστεύω ότι το gaming είναι καλύτερο χάρη και στις άλλες εταιρείες που υπάρχουν στο χώρο. Τα τελευταία 20 χρόνια ο αριθμός των gamers παγκοσμίως τριπλασιάστηκε. Πρόκειται για μία βιομηχανία η οποία κερδίζει 150 εκατομμύρια το χρόνο και όσο πάει και μεγαλώνει. Δεν βλέπω λοιπόν γιατί το να πετύχεις θα πρέπει να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα πρέπει να αποτύχουν."

Ο Spencer μίλησε επίσης και σχετικά με το γεγονός ότι η Microsoft δεν επικεντρώνεται στις πωλήσεις κονσολών, λέγοντας ότι η εταιρεία δημιουργεί πολύ σημαντικά παιχνίδια και για τις υπόλοιπες πλατφόρμες. "Έχουμε πολύ καλές σχέσεις μαζί τους, οπότε αντί να τους μπλοκάρουμε θα ήταν καλύτερο να συνεργαστούμε μαζί τους έτσι ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε το gaming να αναπτυχθεί."

Εσείς, τι πιστεύετε για τη συνεργασία αυτή;

IGN GreeceΟ Phil Spencer δεν εκπλήσσεται από το StadiaXbox: Θα είμαστε τόσο μεγάλοι στην φετινή Ε3 όσο είμαστε πάνταΟ επικεφαλής του Xbox θέλει Ιαπωνικούς Publishers στην E3

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα