Λαύριο-Άρης 81-70: Παρακαταθήκη παραμονής

Άρχισε την σεζόν με 0-8 ρεκόρ και φάνταζε το μεγάλο φαβορί για να αποχαιρετήσει την Basket League. Το Λαύριο όμως βελτιώθηκε, βρήκε αγωνιστικό ρυθμό και με πέντε νίκες στα επόμενα δέκα παιχνίδια μοιάζει πλέον, βάση αγωνιστικής εικόνας και κατάστασης, πολύ δύσκολο να υποβιβαστεί.

Μετά τις νίκες σε βάρος της ΑΕΚ και του Απόλλωνα, η ομάδα του Γιώργου Λημνιάτη πανηγύρισε την τρίτη της νίκη στα τελευταία τέσσερα

παιχνίδια (μεσολάβησε η ήττα από το Περιστέρι) σε βάρος του Άρη στο κλειστό της λαυρεωτικής.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στο πρώτο ημίχρονο με το Λαύριο να προπορεύεται στο μεγαλύτερο μέρος του αλλά τους Θεσσαλονικείς να ακολουθούν από κοντά (40-37). Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι «έσφιξαν» την άμυνα τους, βρήκαν σημαντικά τρίποντα από τους Γκρέι, Κόουλ και προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (55-45). Ο Άρης αντέδρασε μετά το τάιμ-άουτ του Καστρίτη με 6-0 σερί για το 55-51 αλλά η άπαντηση του Λαυρίου ήταν άμεση με δικό του 7-0 σερί για το +11 με ένα τρίποντο του Θοδωρή Ζάρρα στην εκπνοή της τρίτης περιόδου (62-51).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το Λαύριο διαχειρίστηκε άψογα την διαφορά που είχε χτίσει! Δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο με το +7 (70-63) να είναι η μικρότερη τιμή της διαφοράς στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Μυθικό double-double από τον Σέιβιον Φλαγκ με 17 πόντους και 16 ριμπάουντ. Άλλους 13 πόντους πρόσθεσε ο Αρ Τζέι Κόουλ. Εξαιρετικός ο Θοδωρής Ζάρρας με 12 πόντους αλλά και ο Πέτρος Γερομίχαλος με 11 πόντους.

Για τους ηττημένους, ο Νόα Χόρκλερ τελείωσε το ματς με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ με τον Τζέι Ντι Νότε να βάζει 12 πόντους και να μοιράζει 5 ασίστ. Τρίτος διψήφιος για τον Άρη, ο Βασίλης Καββαδάς με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-37, 62-51, 81-70

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαύριο-Άρης 81-70, Παρακαταθήκη,lavrio-aris 81-70, parakatathiki