Λαύριο – Μαρούσι 88-93: Πήρε τη ματσάρα του Λαυρίου η ομάδα του Γιώργου Λημνιάτη

Μια πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε το Μαρούσι μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Λαύριο (93-88) για την 6η αγωνιστική της Basket League.

Πρώτο ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι και πήραν κεφάλι στο σκορ με 17-9. Το Μαρούσι στην συνέχεια προσπάθησε να πλησιάσει χωρίς αποτέλεσμα. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους 6 (27-21).

Η δεύτερη περίοδος είχε μια άλλη εικόνα. Οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν αισθητά την εικόνα τους και με ένα

γρήγορο σερί 9-0 πήραν κεφάλι στο σκορ με 3 πόντους (30-27). Η ομάδα του Γιώργου Λημνιάτη πήρε προβάδισμα μέχρι και οχτώ πόντων (37-45) και έκλεισε το δεύτερο δεκάλεπτο με επιμέρους 26-16.

Κορυφαίοι του πρώτου μέρους για τις δύο ομάδες ήταν οι Ντε Τζούλιους και Ραντούλιτσα με 12 πόντους έκαστος.

Δεύτερο ημίχρονο

Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το πολύ καλό τους πρόσωπο και στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, φτάνοντας την υπέρ τους διαφορά στους 11 πόντους (54-65), τρία λεπτά περίπου πριν την λήξη της περιόδου.

Το Λαύριο έβγαλε αντίδραση, με ένα επιμέρους σκορ 12-4 έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο εβρισκόμενο πίσω με τρεις (66-69) και έδωσε το σύνθημα για ένα μεγάλο ντέρμπι στα τελευταία 10 λεπτά.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε δίχως ιδιαίτερες εκπλήξεις. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο ντέρμπι όπου η μία ομάδα διαδεχόταν την άλλη στο σκορ. Δύο λεπτά πριν το τέλος το Μαρούσι πήρε ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων (81-85) το οποίο ανατράπηκε άμεσα με ένα σερί 7-0 του Λαυρίου που πήρε κεφάλι με τρεις (88-85). Νέο σερί αυτή την φορά από την ομάδα του Γιώργου Λημνιάτη (6-0), που την έφερε ένα λεπτό πριν την λήξη μπροστά με 88-91. Στην συνέχεια φτάσαμε στην τελευταία επίθεση του αγώνα όπου χάρη σε δύο διαδοχικά άστοχα τρίποντα από Θόρντον και Παπαδάκη το σκορ δεν άλλαξε και το Μαρούσι πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με 93-88.

Σε τρομερό βράδυ βρέθηκαν οι Μπρίσκοου και Θόρντον που τελείωσαν το παιχνίδι με 24 και 29 πόντους αντίστοιχα. Επίσης, ξεχώρισαν οι Ντε Τζούλιους με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, Μουρ με 15π και 11ρ, Ραντούλιτσα με 18π και Γιαννόπουλος με επίσης 18π.

Με τη νίκη του αυτή το Μαρούσι ανέβηκε στο 2-4 ενώ το Λαύριο υποχώρησε στο 3-3.

Τα στατιστικά του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα