Λάτσιο – Ίντερ 0-2: Νταμπλ στην Αιώνια Πόλη

Τη σεζόν 2009 – 2010 είχε πανηγυρίσει το νταμπλ τελευταία φορά, τρεμπλ καθώς με τον Ζοσέ Μουρίνιο, είχε πάρει και το Champions League. Ο Ρουμάνος προπονητής Κρίσταν Κίβου, έπαιζε αμυντικός στην εκπληκτική ομάδα του Πορτογάλου πριν από 16 χρόνια. Τιμωρημένος ο προπονητής της Λάτσιο, Μαουρίσιο Σάρι, στις κερκίδες, στον πάγκο κάθισε ο βοηθός του, Μάρκο Ιάννι.

Η Ίντερ πήρε προβάδισμα απέναντι στην ακίνδυνη Λάτσιο, με το αυτογκόλ του Μάρουσιτς στο πρώτο 15ο λεπτό του τελικού

(0-1) και ο Λαουτάρο Μαρτίνες, μετά το λάθος του Ταβάρες στο 34ο λεπτό διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου (0-2). Πρώτο γκολ του Αργεντινού αρχηγού στην διοργάνωση στον τελικό, στο πρώτο παιχνίδι που παιζει και βασικός, είχε αγωνιστεί μονάχα 35 λεπτά. Τρίτος σκόρερ πλέον στην ιστορία του συλλόγου με 175 γκολ!

Στο δεύτερο ημίχρονο η κορυφαία φάση για τη Λάτσιο σημειώθηκε στο 75ο λεπτό με τον Ντιά να μην μπορεί να νικήσει τον Μαρτίνεθ. Η Ίντερ σαφώς καλύτερη ομάδα και αν εξαιρέσουμε τη καθαρή ευκαιρία του Ντιά που μόλις είχε περάσει στο ματς και θα μπορούσε να αλλάξει τον τελικό, γενικά δεν συνάντησε προβλήματα και δίκαια πήρε και το κύπελλο.

Λάτσιο (Μαουρίσιο Σάρι: Μότα – Μάρουσιτς (72′ Λάτσαρι), Ρομανιόλι, Ταβάρες – Τέιλορ, Πάτρικ (46′ Ροβέλα), Μπάσιτς (78′ Πέδρο) – Τζακάνι (72′ Ντιά), Νόσλιν, Ίσακσεν (66′ Κανσιελιέρι)

Ίντερ (Κρίστιαν Κίβου): Μαρτίνεθ- Μπίσεκ, Ακάντζι, Μπαστόνι (77′ Αουγκούστο) – Ντούμφρις (68′ Λουίς Ενρίκε), Μπαρέλα, Ζιελίνσκι, Σούσιτς (68′ Μικιταριάν), Ντι Μάρκο – Μαρτίνες (77′ Μπονί), Τουράμ (82′ Ντιούφ)

Keywords
Τυχαία Θέματα