Λάτσι και Μιτάι το μέλλον της ΑΕΚ (pics)

Από την περυσινή κιόλας σεζόν, Ζίγκα Λάτσι και Μάριο Μιτάι απέδειξαν ότι έχουν την ποιότητα και την προσωπικότητα να σταθούν στην ΑΕΚ, με τους δύο ποδοσφαιριστές παρά το νεαρό της ηλικίας τους να παίρνουν πολύ χρόνο συμμετοχής και φυσικά πολύτιμες εμπειρίες.

Από… σπόντα στην ενδεκάδα για να γίνει αποκάλυψη

Ο Ζίγκα Λάτσι είχε κάνει το ντεμπούτο του με τα “κιτρινόμαυρα” πριν δύο χρονιές, στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τον Πανιώνιο στη Νέα

Σμύρνη. Ο Μάσιμο Καρέρα του έδωσε την ευκαιρία και ο 17χρονος τότε Σλοβένος έδειξε αξιόλογα στοιχεία. Ναι μεν χρειαζόταν δουλειά σε σημαντικούς τομείς του παιχνιδιού του, αλλά από την άλλη το όλο πακέτο του έστελνε ενθαρρυντικά μηνύματα για το μέλλον. Αυτή ήταν η αρχή. Σχεδόν έναν χρόνο μετά, οι τραυματισμοί των κεντρικών αμυντικών της ΑΕΚ έφεραν τον Λάτσι στο βασικό σχήμα. Από τον τραυματισμό του Νεντελτσιάρου στον Άρη και έπειτα, ο διεθνής Σλοβένος στόπερ δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα της Ένωσης. Ή για την ακρίβεια βγήκε όταν ήταν τραυματίας. Πέρυσι μέτρησε 13 συμμετοχές (11+2) και η ΑΕΚ κατάλαβε πολύ καλά με τι έχει να κάνει: Με έναν ποδοσφαιριστή που αν εκμεταλλευτεί σωστά μπορεί να της φέρει πολλά κέρδη μελλοντικά.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Λάτσι ήταν εκ των κορυφαίων παικτών της Ένωσης στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς μαζί με τους συνεργάτες του τον χρησιμοποίησαν στα πρώτο φιλικά στο αρχικό σχήμα, μόνο που 19χρονος πλέον Σλοβένος, που ανανέωσε μέχρι το 2026, στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε στο 40′ του αγώνα με τη Φέγενορντ με αποτέλεσμα να λείψει για 1,5 μήνα. Το σημαντικό είναι, όμως, πως πρόλαβε να κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός ακόμη προπονητή, ο οποίος θα δυσκολευτεί να επιλέξει παίκτες για τη συγκεκριμένη θέση.

Από την Κ17 βασικός στην ΑΕΚ

Ο Μάριο Μιτάι είδε τη ζωή του να… μεγαλώνει ξαφνικά. Ο Μάσιμο Καρέρα μαζί με τον Νίκο Παναγιωτάρα τον προώθησαν στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, χωρίς το ενδιάμεσο… σχολείο της Κ19 και ο νεαρός διεθνής Αλβανός μπακ αξιοποίησε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Μια ευκαιρία ζωής για να είμαστε ειλικρινής, καθώς ο Μιτάι εκμεταλλεύτηκε και τις συγκυρίες, αλλά και τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Με 13 παιχνίδια και ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο του 2020 στο ΟΑΚΑ ο 17χρονος Μιτάι ήταν ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που από το… πουθενά έγινε σημείο αναφοράς για την Ένωση, κάνοντας άπαντες να ασχοληθούν μαζί του.

Ο Μάριο Μιτάι ήταν βασικός σε όλα τα φιλικά της ΑΕΚ στην Ολλανδία. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Μιτάι στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ΑΕΚ, ξεχώρισε σημαντικά όχι μόνο για την βελτιωμένη έκδοσή του, αλλά και την καλύτερη σωματοδομή που διαθέτει πλέον. Μια σωματοδομή που παραπέμπει σε κανονικό ποδοσφαιστή, κάτι που οφείλεται στην επιπλέον δουλειά που έγινε με τον πρώην γυμναστή της ΑΕΚ, Παντελή Κουστουμπέκη. Όπως και να ‘χει, ο Μιτάι έδειξε στον Μιλόγεβιτς πως είναι και αυτός εδώ, έτοιμος να διεκδικήσει αυτά που του αναλογούν. Και σε αυτή την περίπτωση η Ένωση εφόσον αξιοποιήσει τον ποδοσφαιριστή όπως πρέπει θα αποκομίσει σημαντικά κέρδη μελλοντικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα