Λαμία-ΠΑΟΚ 0-3: Σκουπίστε, ψεκάστε, τελειώσατε!

Ουσιαστικός, αποτελεσματικός και πιστοποιώντας την ποιοτική ανωτερότητα του, ο ΠΑΟΚ πέτυχε τρία γκολ στο γήπεδο “Αθανάσιος Διάκος” και επικράτησε της Λαμίας, εύκολα (0-3), χωρίς να δεχτεί γκολ, αλλά και να απειληθεί από τους γηπεδούχους που περιορίστηκε σε ρόλο “κομπάρσου” και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης.

Ο “Δικέφαλος” του Βορρά πέτυχε δυο γκολ

πριν την συμπλήρωση των τριάντα πρώτων λεπτών και έχοντας διαφορά ασφαλείας, έπαιξε με σοβαρότητα και στην επανάληψη, χωρίς να επιτρέψει στους γηπεδούχους να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας έναν αγώνα περισσότερο από τον Ολυμπιακό, ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας (ισοβαθμία με την ΑΕΚ που υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, 8/1) ενώ η Λαμία γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της.

Ένας μυϊκός σπασμός του Μούργκ σε μαρκάρισμα του Τσαλδάρη, μόλις στο 7ο λεπτό. ανάγκασε τον Λουτσέσκου να κάνει αναγκαστική αλλαγή, δίνοντας ενολή στον Νάρεϊ να περάσει στο παιχνίδι και ύστερα από έξι λεπτά ο νεοεισλθών παίκτης δημιούργησε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Από την εκτέλεση κόρνερ του ο Νάρεϊ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο πόδι του γυρισμένου Ολιβέιρα, άλλαξε κατεύθυνση και κατέληξε στα δίχτυα του Γκαραβέλη. Το…μισό γκολ ανήκει στον Νάρει, γιατί η μπάλα χτύπησε στο πίσω μέρος του ποδιού του Νέλσον Ολιβέιρα.

Η Λαμία ανέβασε την άμυνα της, μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκε, χωρίς να έχει, όμως, αξιόλογη δημιουργία και ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» για δεύτερη φορά σε φάση αντεπίθεσης στο 27′. Ο Νάρεϊ «έκλεψε» την μπάλα, πάσαρε στον Ολιβέιρα, αυτός «γύρισε» και πάλι στον Νάρεϊ που έκανε την σέντρα, ο Μπεχαράνο απομάκρυνε την μπάλα στα πόδια του Ντάντας , ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 0-2.

Η πρώτη αντίδραση της Λαμίας, ήρθε δυο λεπτά αργότερα (29′). Ο Μπεχαράνο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κοτάρσκι και οι Θεσσαλονικείς σε tranzision παιχνίδι, έφτασαν στην αντίπαλη περιοχή, με τον Κωνσταντέλια να «βγάζει» σε τετ-α-τετ τον Νάρεϊ. αλλά αντί για το 0-3, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ (30′).

Αναγκαστική αλλαγή είχε και η Λαμία στο 37′, λόγω του τραυματισμού του τερματοφύλακα της, Γκαραβέλη (θλάση στον μηρό) και την θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Σαράνοβ. Στο 43′ ο Ολιβέιρα, από διαγώνια θέση, έστειλε την μπάλα να περάσει…ξυστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων, δεν υπήρξε αξιόλογη φάση, εκατέρωθεν.

Ο ΠΑΟΚ έκανε διαχείριση στην κατοχή της μπάλας στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης και έφτασε στο 0-3 με εξαιρρετική συνεργασία τεσσάρων παικτών σε επίθεση που άρχισε από την αριστερή πλευρά της επίθεσης τους και η μπάλα από τα πόδια του Κωνσταντέλια, του Αουγκούστο και του Λύρατζη, ο οποίος ενώ είχε χώρο να σουτάρει, πάσαρε στον Ζίβκοβιτς που απέφυγε δυο αντιπάλους και πλάσαρε εύστοχα.

Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα και παρά τις 4 αλλαγές του Παντελίδη, η Λαμία δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δημιούργησε καμμία ευκαιρία.

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης (37′ Σαράνοβ), Σιμόν (45′ Γκοράνοβ), Κορνέζος (65′ Αντέτζο), Τζανετόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ρόμανιτς (66′ Τσιλούλης), Νούνιες, Ντε Βινσέντι (60′ Ρούμπεν), Βέργος.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (79′ Σάστρε), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (80′ Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (70′ Μπίσερβαρ), Μουργκ (7′ Νάρει), Ολιβέιρα (70′ Μπράντον).

Keywords
Τυχαία Θέματα